Flere nyheder

 
Musik
Isis på Loppen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Isis på Loppen
Tor. 28. jun. 2007

Til rockmesse i templet

Isis - et rockband opkaldt efter en ægyptisk gudinde, hvis stil kunne forsøges karakteriseret under buddhistisk dødsmetal, syret heavy eller slet ikke, kan da næsten ikke spille andre steder end på Loppen, når de nu besøger København. Og det gjorde de så heldigvis for den lille, men voksende gruppe fans.

Godt fyldt var der til denne rockmesse med amerikanske Isis på Christianias lavloftede spillested, hvor bands opleves i øjenhøjde. Tilrøget, svedigt, varmt og intenst: Isis i perfekte rammer. Velkommen i den kunstneriske metals lokale tempel. Munkene kalder til bøn og pilgrimmene stimler sammen. Dog en præstestand og et troende følge hvor alle tilhører det jeansklædte, ikke nødvendigvis nybarberede, baseball cap og T-shirt bærende segment af befolkningen. En blandet forsamling ganske normale mennesker med hang til guitar og trommer.

Os Isis-fans, der kom til tiden, nåede lige at spilde i alt to timer og et kvarter af vores tilværelse. De første lydmænd gik først i gang ca. 50 minutter senere end kl. 21, som der stod i programmet. Og så skulle man også lige i en times tid udsættes for svenske Logh, der spiller ganske ordinær musik; som en Kashmir-ballade i slowmotion uden et eneste klimaks eller provokerende stykke.

Godt en time og et kvarter varede seancen med Isis. Så der var tid til over halvdelen af den fjerde og seneste CD, "In The Absence of Truth". Selv kalder de stilen på den for "post-psykedelisk rock". Selv om jeg synes den er sindssygt fed, forekommer den dog noget poleret i lyden, så det var skønt at opleve den blæst ud live. Og blæst ud, det blev den for fulde gardiner. Suppleret med en håndfuld blandet ældre materiale og en smule samplet indianer. Kort sagt en absolut genial koncert.

Så hovednavnet leverede varen, og pris/kvalitetsindekset må i hvert fald siges at være helt i top - især når man ser bort fra, at guitarsoloen i slutningen af et af numrene helt manglede, hvilket mest lød som en lydmands fejl - og når man tænker på den tiltagende tendens med uhyrlige billetpriser for de større navne på de finere steder.

Hvem ved, måske er Isis selv et stort navn lige om lidt?

PS: Kan du lide Isis, og skal du på Roskilde Festival, så sørg for at få hørt svenske Cult of Luna, amerikanske Mastodon og Pelican, samt evt. danske The Psyke Project.

Foto: Robin Laananen.