Flere nyheder

 
Litteratur
Kaptajn Bimse i Ottomanien

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kaptajn Bimse i Ottomanien
Tir. 3. jul. 2007



Ottomanien er et rige stik nord for København langs Kystbanen ledet af Kejser Otto. Desværre er Kaptajn Bimse og Goggeletten meget lidt velkomne, der efter en uheldig episode sidste år til Kejserens fødselsdag. Men nu er det netop et år siden, og alle veje og vinde fører til den store fødselsdagsfest, også for Anna, Hr. Johnsen, Goggeletten og Kaptajn Bimse - eftersøgt som Bimseling den Grusomme!

'Kaptajn Bimse i Ottomanien' er den femte selvstændige historie i serien om Anna og Kaptajn Bimse. I den første historie om Kaptajn Bimse og andenpiloten Goggeltten, der flyver rundt i deres gule flyvemaskine Zanzibar, tager de pigen Anna og bamsen Hr. Johnsen med i Zanzibar for at finde hendes dukke, og det er starten på mange eventyr... Denne historie starter med, at Anna skal ud på sin første togrejse alene. Hun skal 7 stationer med Kystbanen op til sin farfar. Men trods en liste over alle stationerne går det galt, og hun ender på en forkert og øde station. Heldigvis har hun sin bamse Hr. Johnsen under armen, og ved et lykketræf nødlander Kaptajn Bimse og Goggeletten samtidig på station - rendt tør for 'de rynkede'.. og et nyt eventyr kan starte.

Anna er trods omstændighederne modig og eventyrlysten og får byttet en pakke rosiner til et lift stik nord i Zanzibar. Og det bliver et helt eventyr med drager, ballonflyvetur og fødselsdagsfest! Hr. Johnsen beviser, at heldet er noget man har i lommen, og hvad der sker, når man jodler på en sovende drages mave - og ikke mindst hvordan man kommer ud af munden på en drage, når man er blevet ædt! Man hører om, hvad der sker, når man spiser snøvleurt - og hvorfor udtale og præcision er så vigtig for Kejser Otto.

Til Kejser Ottos store fødselsdagsfest får vi at vide, hvorfor Kaptajn Bimse er så upopulær i Ottomanien, at selv den store plads foran slottet er blevet omdøbt til Den Hellige Fredsplads for Århundredes Største Svipser med en stor statue af 'Bimseling den Grusomme'. Men Kaptajnen får en mulighed for at ændre sit navn fra 'Bimseling den Grusomme' til 'Bimseling den Heltemodige' ved at udføre 'det umulige' - han skal overvinde den altædende Ottomanske drage ved at hente visdomstanden ud af dens mund, og det inden solnedgang! Heldigvis får han hjælp af en modig pige, en trofast bamse og en Goggelet.

Som i de andre fortællinger om Kaptajn Bimse, så er der også nye ord og vendinger og ikke mindst finurlige ordforklaringer, der er hele historien værd: Om 'den røde tråd', om at føle sig udvandet og om ordsproget 'Den der går ind i en dragemund kommer altid ud igen, medmindre han bliver derinde!'.

Vigga Bro læser på en hyggelig farmor-agtig måde historien højt, og historien kan varmt anbefales til alle børn fra ca. 5 - 10 år og deres voksne!

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Bjarne Reuter: Kaptajn Bimse i Ottomanien
2 CD'er - 2 timer 24 min
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 29.6.2007
ISBN: 978-87-02-06065-2