Flere nyheder

 
Litteratur
Iqbal Farooq og kronjuvelerne

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Iqbal Farooq og kronjuvelerne
Man. 3. sep. 2007Her er endelig en børnebog, som kan løfte arven efter Bjarne Reuters Bertram serie, som mange børn og unge allerede har moret sig over. I 'Iqbal Farooq og kronjuvelerne' ligner plottet det velkendte fra Bartram serien, med den forskel at handlingen foregår i et indvandrermiljø.
Hvis ikke bogens forfatter selv var indvandrer, var der sikkert nogen, som ville kritiserer bogens mange klicheagtige karikaturer på indvandrere. I bogen beskrives indvandrere, som nogle, der kan finde på at have en ged i deres lejlighed, ikke betale skat og værende bundkriminelle. Manu Sareens force er, at han ikke kan klandres af velmenende og tolerante danskere for at være racistisk overfor indvandrere, og desuden får de autonome og hippierne også en omgang.

Bogens plot er, at Iqbal Farooq på et besøg på Rosenborg får at vide, at de udstillede kronjuveler i virkeligheden er falske. De rigtige kronjuveler blev gemt af en gruppe, der kaldte sig Huberts jagtbrødre under anden vardenkrig, for at de ikke skulle falde i hænderne på tyskerne. Iqbal finder ud af at de rigtige kronjuveler må være gemt i kælderen under ungdomshuset, som både de autonome og en sekt, som kalder sig Das Fhaterhaus, mener er deres. For at komme ind i ungdomshuset får Iqbal brug for deres kriminelle onkel og en etnisk ged!

Undervejs i jagten på kronjuvelerne går det op for Iqbal broderen Tariq, at både de unge mennesker i ungdomshuset og medlemmerne af Das Phaterhaus kender til kronjuvelerne i kælderen af huset. Det bliver en kamp mod tiden at finde kronjuvelerne inden politiet stormer ungdomshuset og afleverer det til Das Fhaterhaus, som har tænkt sig at føre kronjuvelerne ud af Danmark og sælge dem til den, der byder højest.

Ved siden af det meget alvorlige arbejde med at redde kronjuvelerne, bliver Iqbal involveret i kidnapning af geder og aber, En "lånt" Gravko, som brændes af ved en beklagelig fejl, et besøg ved en gudstjeneste hos Das Phaterhaus, hvor Iqbals far og nabo optræder i burka som somaliske kvinder og meget meget mere.

Alt i alt en særdeles underholdende og morsom bog, som samtidig spiller op til de strømninger og hændelser, som sker i samfundet, hvilket giver en helt anden vinkel på aktuelle begivenheder.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Manu Sareen: Iqbal Farooq og kronjuvelerne
Forlag: Sesam
Sideantal: 208
ISBN:978-87-11-31411-1