Flere nyheder

 
Musik
The Bellamy Brothers

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Bellamy Brothers
Man. 17. sep. 2007



Onsdag den 12. september blev der blændet op for en intimkoncert i countrymusikkens tegn i Horsens. De to brødre; David og Howard Bellamy blev modtaget af et veloplagt publikum, hvor flere havde gjort en hel del ud af påklædningen i form af cowboyhatte, skjorter med flæser og cowboystøvler. Det var hyggeligt og afslappet; bare en god aften i godt selskab.

Ved de fleste andre koncerter er dans og fanzy koreografi efterhånden halvdelen af showet. Det var på en måde befriende, at aftenens show bare bestod af to mænd med hver deres guitar og så deres band. Der behøves ikke halvnøgne dansere eller skrålende juhupiger for at bære sangene frem. Til gengæld var publikum så heller ikke ved at gå amok nede foran scenen, der var ingen besvimelsesscener og bodyguards, der holdt skrigende kvinder tilbage, skulle man lede længe efter. Det hele foregik stille og roligt. Der blev rocket lidt med, enkelte dansede lidt, men generelt slappede publikum blot af med en fadøl og noget godt countrymusik i øregangene.

The Bellamy Brothers har rekorden, som den duo, der har været nomineret til diverse countryawards nogensinde, blot har de aldrig vundet nogle af de priser, de har været nomineret til. De to brødre har lavet musik sammen siden 1968 og har netop udgivet deres 49. album. Albummet er et gospelalbum, der dog stadig lyder som country. At dømme ud fra striben af sange, som blev sunget ved koncerten, minder alle Bellamy Brothers sange så meget om hinanden, at det kan være svært at høre forskel på dem. Der er dog to sange, som virkelig fremstår som noget særligt. Det er selvfølgelig de to superhits "Let your love flow" og "If I said you had a beautiful body (would you hold it against me)" Ved afspilningen af den sidstnævnte var der simpelthen fællessang i salen.

Horsens Ny teater har nogle fantastisk gode rammer for denne slags intim koncerter. På balkonerne var der mulighed for at købe billetter til bestemte pladser. Nede i salen foran scenen, var arealet delt i to, bagerst var der stole, hvor man kunne sidde og nyde musikken, forrest var der opstillede høje borde, hvor man kunne stille sin fadøl og danse lidt ved siden af, hvis det var det, man havde lyst til. Der var lidt knas med lyden til at begynde med, af en eller anden grund er det åbenbart fuldstændigt umuligt for lydteknikerne at sørge for, at mikrofonerne er indstillet i forhold til musikken fra begyndelsen. I stedet forsvinder teksten i de første 2-3 sange i støjen fra musikken og hvis sangerne henvender sig til publikum, kan de ikke høre, hvad han siger. Først ved tredje sang begynder teknikerne at få lydniveauet indstillet og så er det bare surt, at man missede de første par sange. - Sådan var det også her!

Med denne koncert viser Horsens endnu engang, at de formår at få de internationalt kendte navne til byen. The Bellamy Brothers er godt nok ikke så store som Rollin Stones eller Madonna, men det er heller ikke samme type koncert, man sætter op. Den intime koncertform, kun med plads til 700 mennesker passer rigtigt godt til The Bellamy Brothers og det er virkelig godt set af arrangørerne.

The Bellamy Brothers gav koncert i Horsens Ny Teater d. 12. september.

Læs mere på www.bellamybrothers.com/