Flere nyheder

 
Teater
Eventyrteatrets bragende historie

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Eventyrteatrets bragende historie
Søn. 7. okt. 2007

Østen for solen og Vesten for Månen er et brag af en forestilling med børn og unge der mildest talt spiller, synger og danser sig lige ind i bevidstheden på publikum. At børn og unge kan være så dygtige og så præcise i deres optræden helt ned til de aller yngste er ganske overvældende. Det er absolut intet amatøragtigt over denne flok, når de går på scenen.
Det er et must i efterårsferien at se forestillingen med familien.

Eventyret
Østen for Solen og Vesten for Månen er frit efter Et folkeeventyr og der anes en vis pendant til Skønheden og udyret, som dog ikke når Østen for Solen og Vesten for Månen til sokkeholderne. Det er historien om prinsen der er forbandet og må leve i fangenskab, som en grum hvidbjørn om dagen og være sig selv om natten. Han er forhekset af en grusom djævlekvinde, Dragana som vil giftes med ham, hvad hun iflg. forbandelsen kan dersom ingen anden elsker Hvidbjørnen præcis et år efter. Her kommer den ludfattige Bianca og hendes søster, Selene på banen. Da Bianca tages til fange på slottet får hun hvidbjørnens dårlige manerer forbedret og bliver forelsket i ham. Desværre sker det alt for tidligt, da som bekendt skal være efter et år og Dragana tager Prins Hvidbjørn med til sit slot. Nu skal Bianca redde sin udkårne og finde vej til slottet der ligger Østen for Solen og Vesten for Månen..

Store talenter
Forestillingen hviler udelukkende på de medvirkendes talent, da der ikke er mange kulisser at skjule sig bag. Scenografien består hovedsaligt af nogle enkelte bagvægge og klude der hænger ned fra loftet. Det er lyset der gør det - eventyrteatret har et utroligt team af lysfolk der virkelig kan deres kram. Lyset skaber den perfekte stemning og farver kludene og baggrunden så de passer til handlingen. Kostumerne er på en gang traditionelle og alligevel ikke. Specielt kan fremhæves Djævlenes og Hvidbjørnens håndlangeres dragter.

Alle medvirkende, både på scenen og i eventyrparaden er utroligt nærværende, selv de helt små, fx frøen, og de udviser enestående talenter, men fremhæves skal Dragana (spillet af Louise Bottelet), Brainy (spillet af Michael Lundbye Slebsager), djævlekusinen Vulcana (spillet af Cathrine Glud), men alle gjorde det fantastisk. Dejligt med et eventyr, hvor helten og dennes medhjælper spilles af to piger, nemlig Bianca og Selene. De fleste populære eventyr rummer ikke særlig megen girlpower, men tværtimod nogle underdanige, passive typer som fx Tonerose og Snehvide. Forestillingens musikalske virkemidler rummer elementer af rap og stump, men ikke særlig meget, hvilket er synd da det ville have løftet det innovative ved forestillingen yderligere.
Eventyrteatret skaber talenter og storslåede forestillinger som stærkt kan anbefales. Fx som en god ide til efterårsferien.

Se spilletider