Flere nyheder

 
Litteratur
5 af de bedste

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
5 af de bedste
Tor. 18. okt. 2007




Valli Little fra madmagasinet "Delicious" har samlet 150 af bladets bedste opskrifter, fordelt på 30 kategorier - 5 af de bedste indenfor hver. Umiddelbart en forfriskende tilgang til en kogebog, om end nogle kategorier kan virke lidt søgte. Både bogen og opskrifterne er yderst indbydende.

Det er et morsomt koncept med de mange kategorier, der spænder over så forskellige ting som "5 af de bedste med laks", "5 af de bedste lynstegte retter", "5 af de bedste æggeretter" og "5 af de bedste cheesecakes". De fleste af kategorierne er ganske vellykkede, men der er dog også enkelte, der er lidt for ensformige.

Tager man f.eks. "5 af de bedste med svinekød" er hele fire af opskrifterne bygget op om konceptet svin med frugt: hhv. varm figensalsa, kirsebærsauce, cideræbler og jordbær- og balsamicosauce. De lyder hver især meget lækre; men jeg ville gerne være blevet præsenteret for fem mere forskellige måder at tilberede svinekød på.

Nogle af retterne har et vist damebladsprog, såsom Risotto med græskar og gedeost eller Vagtelsalaten med kinesiske marmorerede æg. Det giver sig bl.a. udslag i en række ingredienser som ghee, sumak eller ras el hanout, som mildest talt kan være vanskelige at få fat i. Som regel er der en note til de mest usædvanlige ingredienser, der forklarer, hvor man forventes at kunne købe dem, men jeg savner nogle mere tilgængelige alternativer.

Der er hele otte kategorier med desserter, så man kan servere så forskellige ting som Cheesecake med hvid chokolade, mango og jordbær, Nougatsemifreddo med blåbærkompot, Pavlovaer med tropefrugter og passionsfrugtsauce og Blåbærpandekager med mangosmør og flødeskum. Vil man gøre det lidt mere enkelt, er der en fantastisk saftig Blommekage med blommesirup og en fræk Lun chokoladekage, der næsten er flydende i midten.

Alt i alt er bogen en skattekiste af delikate og meget varierede opskrifter, der præsenteres med hver sit flotte foto. Selvom der både er nemme og mere krævende retter, er opskrifterne generelt nemme at følge, så der er gode chancer for, at man faktisk kan servere noget, der ligner billederne.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Valli Little: 5 af de bedste. 150 stjerneopskrifter fra delicious - verdens største madmagasin
Forlag: Borgen
Sider: 256
ISBN: 978-87-21-03062-9