Flere nyheder

 
Musik
Mikael Simpson i Vega

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mikael Simpson i Vega
Tir. 20. nov. 2007

Det var en Mikael Simpson i topform, der indtog Store Vega fredag aften den 16. november. Den gendannede VKO-regering fik, som ventet, lige et par ord med på vejen, bl.a. fra nummeret "Virus". "Naturen er et sprog Pia Kjærsgaard, kan du ikke læse hvad der står Pia Kjærsgaard?", og lidt mere fra samme pose. Med sig havde han Sølvstorm og Trentemøller, og så var stemningen hensat til fadøl og intensitet af højeste karakter.

Support
Mikael Simpson boede på et tidspunkt i en lejlighed på Nørrebro, som han delte med Shack, der denne aften stod for supporten. Det må siges at Schack er ualmindeligt godt skåret for mundtøjet, med en fantastisk stemme og en indbygget "beatbox", som han leverede lige så live som han slog strengene an på sin guitar. Lydende overførtes til synthesizer, hvor de så blev liggende som en slags lyd-collage, der dannede grundlag for den markante stemme. Ene mand var han en fænomenal opvarmning.

Koncerten
Simpson har en utrolig sceneenergi og karismatisk optræden og synes altid at være veloplagt, hvilket i høj grad også gjorde sig gældende denne aften. Musikken kan bedst beskrives som alternativ pop iblandet electronica, - sidstnævnte er Anders Trentemøller i høj grad indblandet i. Simpson var yderst velklædt i matchende jakke, bukser og en sort vest. Denne koncert markerede ikke en ny cd eller en anden "grund" til koncerten, andet end at det hele skulle optages med henblik på en eventuel live-cd på et tidspunkt. Der er intet nyt album på vej, men Simpson og co. er alligevel taget på en lille turné i det ganske danske landskab. Store Vega synes dog at have en særlig plads hos Simpson, eller det er, hvad man kan bilde sig ind på sådan en fredag aften.

Intensitet, kolonihaver og rap
Koncerten blev leveret med alle tænkelige numre fra de fire albums; Os 2 + lidt ro 2002, De ti skud, B-sider, udtag og meget triste radiomix samt det (indtil nu) nyeste skud på stammen Stille og uroligt. Højdepunkterne var helt klart "Du drømmer om et andet sted", "10 minutter" og "12 timers vagt", samt "Er du kommet for at få noget".

Nævnes skal også de forurettede stemmer, der er lagt hen over musik, imens de brokker sig over udlændingene, der skal have kolonihaver og ikke betaler en krone i skat (Fra Os 2 + lidt ro 2002), som også var repræsenterede i aftenens program. Ingen kan være i tvivl om Simpsons politiske ståsted, og han har da også et fast repertoire, hvor han fletter navne som fx Pia Kjærsgaards ind i sin tekst. - Det kunne dog være spændende om de politiske holdninger en dag kan flettes ind i andre og måske nye numre?!

Alt i alt var koncerten et overflødighedshorn fra Simpson og Sølvstorm. Særligt skal nævnes det faktum, at Simpson er begyndt at rappe, hvilket vi også fik en smagsprøve på denne aften, hvad han unægteligt gør storartet til trods for manglende hiphop-hængerøv. Ekstranumrene syntes at fortsætte i det uendelige, undertegnede holdt i hvert fald op med at tælle, hvorefter det melodiløse tomrum nærmest slog pusten ud af koncertgængerne, der halvt salige af musikken og halvt af fadøl, langsomt begav sig ned efter overtøj eller endnu en fadøl i en af Store Vegas nærmeste barer. Ord som fx "Ensomheden husker det tosomheden glemmer", hang tilbage som en dis i det snart tomme rum.