Flere nyheder

 
Teater
Eventyrteatrets nisseagenter

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Eventyrteatrets nisseagenter
Tor. 29. nov. 2007

Der er masser af action og seje stunts i Eventyrteatrets juleforestilling 'I Julemandens tjeneste', som for tiden kan ses i Glassalen i et julepyntet Tivoli. Agent nisse 07 og 03 sendes på en farlig mission for Julemanden med den opgave at redde julen, men det viser sig at blive en farefuld færd, da det er en flok hårde bananer de er oppe imod, nemlig Dr. No X-mas og hans håndlangere.


Agentnisser
To unge agentnisser bliver sat på den mission at redde julen, fordi Dr. No X-mas vil ødelægge den. De to unge agenter er henholdsvis, E-gon eller agent 07 (Michael Slebsager) og den anden agent 03 også kaldet Lolly (Regina Sloth).
De to bliver mere eller mindre modvilligt, sat på opgaven sammen, og som de fleste småparanoide agenter, er de hele tiden parat til at dele slag og tæsk ud til højre og venstre. Denne parathed kommer til at koste en del blå mærker, men man må gang på gang imponeres over den teknik og præcision skuespillerne præsterer i især slåskamsscenerne. En forkert eller for sen bevægelse, kan i yderste konsekvens koste en såret skuespiller, og hvad gør man så, når man både sparker og slår med ski? - Det virker dog ikke som om, man behøver tænke så langt på Eventyrteatret, for det er slet ikke nødvendigt, når de medvirkende er så dygtige, som de er.

Stor fare og pingviner
På ekspeditionen lurer flere farer, men også nuttede pingviner. Agenterne bliver bl.a. bundet til en tidsindstillet bombe og taget til fange af Dr. Nos skumle, gule kompaner. Den onde Dr. No er virkelig godt og ikke mindst humoristisk spillet af Simon Bennebjerg. I forestillingen indgår en masse sange og gode dansenumre, så der er masser af god underholdning, når skuespillerne og danserne giver den gas for fuld skrue.


Forestillingen er perfekt for dem, der gerne vil have en juleoplevelse udover det sædvanlige, hvor en del inspiration kommer fra Bond, og krydret med velklingende navne, som udover de to nævnte agenter, også tæller Frøken Funnypenny. Dertil kommer en tosset julemand og adskillige nissebabes, der er vilde med E-gon. Så er man til actionmusical kan denne forestilling stærkt anbefales.

Dramaskole
Eventyrteatret, der også er en dramaskole for talentfulde børn og unge, kan levere underholdning i særklasse, når deres dygtige elever går på scenen og spiller teater, så man kan blive helt målløs. Specielt når det er de små, som man nok ikke altid forventer de store præstationer fra, men ikke her - ikke på Eventyrteatret. Der bliver alle i rollen og er den 100% hele tiden. Hvert forår er der audition til Eventyrteatrets dramaskole og mange må skuffede drage hjem igen og forsøge næste år, for det er kun de dygtigste der kommer ind.

Eventyrteatret i Glassalen, Tivoli: I Julemandens tjeneste

Se spilletider

Foto: Benjamin Kürstein/Tilsted Com