Flere nyheder

 
Musik
Stereo Total på Loppen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Stereo Total på Loppen
Ons. 28. nov. 2007

Den fransk-tyske duo Stereo Total fra Østberlin gæstede i forbindelse med deres verdensturné Loppen i Lille Danmark, i søndags d. 25. Det var en anderledes musikoplevelse, med de to umiddelbart vidt forskellige personligheder, Françoise Cactus og Brezel Göring. Den ene stod nærmest stille og den anden for rundt på scenen til den dansevenlige lyd.

Stereo speciel
Stereo Totals musik er ikke umiddelbart helt let at specificere; indie-pop, electronica, chanson noir, fransk lillepige pop (a la Franc e Gall), garagelyd... Begreberne dækker ikke rigtigt denne særegne musik.
På denne sene aften, i forhold til det var en søndag aften, var duoen i fin form og indtog Loppens lille scene med deres pink gear, røde andefodsstøvler (Françoises), og dynamisk optræden. - I hvert fald når det kom til Brezel Göring, der løb rundt på scenen, pillede ved alt, gyngede i bjælkerne i loftet og crowdsurfede på publikum. Françoise Cactus derimod var lige modsat, temmelig stillestående, hvilket var ret sjovt. Kontraster er som regel altid underholdende.

Brezel gav den gas
Brezel Göring viste at han kunne skrige ganske højt i sin mikrofon, så det gjorde ond t i ørerne, og så hældte han vand i sin velklippede frisure. Begge dele til publikums fornøjelse. I det hele taget var han utrolig underholdende.
Françoise Cactus inviterede en islandsk pige op på scenen til nummeret l'amour á trois og så dansede de lidt tæt med hende, hvad alle tre var godt tilfredse med.
Stereo Total leverede flere af deres ørehængere, som fx Wir Tanzen Im 4-eck, I love you, ono mfl. Dog kunne man savne et par af deres gamle sange og selvom publikum råbte på Joe le Taxi (Vanessa Paradis´glansnummer fra 1980érne), nyttede det ikke. - Måske hørte de det ikke fordi Göring skreg? Til gengæld havde de en ny udgave af Push it (Salt 'n'pepa) fra 80érne, som de gjorde tykt grin med som ekstranummer, hvor de til aller sidst sluttede af med I hate everybody in the Discoteque. Brezel var nærmest ikke til at få af scenen igen.

Et show for sig
Ekstranumrene var et show for sig, hvor flere blandt publikum blev hevet op på scenen for at danse med de to Cactus og Göring. Flere fandt vej af sig selv, men det var fint fint. Stereo Total tog gladeligt og altfavnende mod knus og lod sig fotografere undervejs, når enkelte hoppede op på scenen for at eviggøre eget ansigt sammen med Françoises i mobiltelefonernes kameraer.

Til glæde for de småfrankofile
For de mere frankofilt orienterede fans er der en stille glæde ved Brezel Görings stemme, der godt kan lyde som Serge Gainsbourgs og Françoise Cactus "chanteuse français stil", som får en til at tænke på de gode gamle Brigitte Bardots hits (selvom hun nu er blevet kuldret), og førnævnte France Gall. Eller det faktum at begge taler engelsk og tysk med tydelig fransk accent, selvom Göring ikke er tysk. Det er jo ganske uimodståeligt.

Koncerten var alt i alt god og det kan nok ikke lade sig gøre at kede sig i Stereo Totals selskab, men der var ligesom noget uforløst i luften, somom de kunne have leveret mere, og dertil lidt for mange tekniske problemer undervejs til det kan kaldes det perfekte show. Men en god aften på Loppen, det kan ikke nægtes.