Flere nyheder

 
Musik
The Raveonettes i julehumør

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Raveonettes i julehumør
Lør. 8. dec. 2007

Da albumaktuelle The Raveonettes onsdag den 5. december ramte et udsolgt Store Vega på deres mini-tour, blev publikum vidner til et band, der i den grad emmer af spillelyst og som på fornem vis ramte formen. Samspillet mellem Sune Wagner og Sharin Foo var i top, og The Raveonettes' musikalske udtryk fungerede bedre end nogensinde.

Med nyeste album Lust Lust Lust i bagagen, blev det københavnske publikum denne aften præsenteret for et band i en ny opsætning. Duoen The Raveonettes, der jo udgøres af Sune Wagner og Sharin Foo, er for tiden kun bakket op af diverse samles, samt en trommeslager, der stående serverer et tight og exceptionelt minimalistisk, rytmisk baggrundstæppe for duoens melodiøse excesser. Og hold da op, hvor det minimale udgangspunkt klæder bandets musik. Musikken var skraldet ind til benet på bedste garage-manér, hvilket bare beviste, at Sune Wagners sange i den grad kan stå distancen.

The Raveonettes leverede sange fra alle deres fire album, hvor hovedvægten lå på det nyeste, og glimrende, kapitel i bandets historie. Herfra funklede ikke mindst "Aly, Walk With Me", der er hovedleverandør af bandets bedste sider og musikalske referencer, her især engelske The Jesus And Mary Chain. Men også "Dead Sound" og "Hallucinations" var rigtig gode. Af ældre sager blev det til - selvfølgelig - "Love In A Trashcan" og en fremragende udgave af "Attack Of The Ghost Riders" fra bandets debutalbum.

Udover at aftenens koncert viste, at The Raveonettes' musikalske katalog er ufatteligt godt sammenhængende og det meste af vejen af høj kvalitet, så gjordes det også klart, at bandet stilmæssigt er hamrende gennemført. Hvis man da overhovedet var i tvivl om det.. Bandets trashede støjpop/rock blev levendegjort i et setup, der hele vejen var fuldbragt æstetisk og sort-lækkert.

Og at Sune Wagner er en juleglad mand, det blev bekendtgjort af Sharin Foo hen under koncerten, og fuldstændigt klarlagt, da ekstranummeret Christmas Song flød ud over salen. Sangen blev, med deltagelse af den hyggelige jazzbassist Hugo Rasmussen, serveret med dalende kunstig sne og den helt rigtige, varme decemberstemning.

I The Raveonettes nuværende udgave bliver der (desværre) støjet en del mindre end man er vant til, men bandet er i en klasse for sig selv alligevel. Det kan man overhovedet ikke være i tvivl om, efter endnu en fremragende koncert på dansk grund.