Flere nyheder

 
Litteratur
Jungledyret Hugo. Fræk, flabet og fri

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jungledyret Hugo. Fræk, flabet og fri
Tor. 27. dec. 2007




I forbindelse med premieren på den nye Hugo-film er bogen udgivet med illustrationerne fra filmen. Det er historien om verdens mest nuttede dyr - jungledyret Hugo og hans veninde rævepigen Rita, der endnu engang er ude i en hæsblæsende jagt på overlevelse.

Jungledyret Hugo, rævepigen Rita og skibskokken Dellekaj har fundet et fristed på en lille ø i en lille sø i Danmark. Men det er vinter, koldt og kedeligt, så Hugo tager på en lille udflugt. Men som altid kommer han i problemer, og straks ved alle, hvor han er.

Og han er nemlig et eftersøgt dyr. Ikke kun for sin stjernekvalitet og filmiske nuttethed, men også af videnskaben. De to gale videnskabsmænd professor Strix og dr. Sturmdrang vil begge gøre alt for at komme til at undersøge ham først og skære lidt i ham - og klone ham! Samtidig er general Maximus, hersker over Junglandia, hvor Hugo stammer fra, også ude efter ham. Hugo bliver kidnappet til Junglandia, hvor han skal være nationens symbol. Men junglen er ved at være brændt af og udnyttet til det sidste. Heldigvis er Dellekaj og Rita fulgt efter ham for at redde ham, og så går den vilde jagt, hvor også junglens vilde hunde, en mus, aberne Zik og Zak og jaguaren spiller en rolle. Og denne gang er det ikke kun sig selv de skal redde, men også deres jungle.

Historien er god og følger som de andre Hugo-bøger nogenlunde samme plot med hæsblæsende jagter og spænding til det sidste. De foregående film om Jungledyret Hugo udkom i henholdsvis 1993 og 1996, med denne 3'er i rækken (som mærkeligt nok er baseret på bogseriens 5. bog), følger forlaget op med en tilpasset genudgivelse af bogen Jungeldyret Hugo - fræk som altid fra 2004 med de nye animationsbilleder fra filmen. Figurerne er mere afrundede og computeragtige end i de første tegninger og film, hvilket er synd. Hele det tegneserieagtige forsvinder til fordel for computeranimationen. Jeg synes Hugo ser forkert ud, langt fra så nuttet som tidligere - ikke stor ros herfra for at ændre på figurernes udseende.

Det er ikke en bog, der får en til at gå ind og se filmen, men det er heller ikke en, der får en til at blive hjemme. Tegningerne mangler charme og sjæl, og man kan kun håbe de gør sig bedre på lærredet. En lunken anmeldelse herfra - ikke på grund af historien, men på grund af de computeragtige illustrationer.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Flemming Quist Møller: Jungledyret Hugo. Fræk, flabet og fri.
Illustreret af A-film, København.
Forlag: Sesam
Sider: 95
ISBN: 978-87-11-31677-1