Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Staldnissens Hemmelighed
Den store julemiddag 4
 
KultuNaut
Nyt billetsystem
 
Musik
The Cure til Roskilde
 
Teater
Kat på et varmt bliktag
 
Film
The Way of the Dragon
Den tid på året
Overlord
 
Litteratur
Himlen set fra jorden
 
Diverse
Jul i Tivoli
Stort juleloppemarked

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Himlen set fra jorden

Ons. 2. jan. 2008
Jan Teubers på Gyldendal udsendte "Himlen set fra jorden" er et gedigent opslagsværk i flot mammut-format, der rummer svar på mange spørgsmål om himmelrummet og dets planter og stjerner. Det er et værk, hvor informationerne løbende ledsages af smukke billeder af planter, stjerner og astronomiske fænomener.

In a galaxy far, far away.. Når man sidder med Jan Teubers smukke bog i hånden, er man på vej til at begive sig ud på en fantastisk rejse - ja, endog en astronomisk rejse! Det er de færreste forundt at rejse ud i verdensrummet, at se planterne på tætteste hold, men med Teubers gigantiske bog får vi alle muligheden for - i hvert fald for en kort stund - at lege astronaut.

På små tohundrede sider får man i separate kapitler forklaret solsystemets opbygning. Man kan læse om solen, månen, de indre og ydre planter, om asteroiderne og kometerne - alt imens man kan nyde de smukke - ja ofte bjergtagende - fotografier, der ledsager teksten.

Der er også kapitler, der fortæller og forklarer om stjernerne - om deres fødsel og død - og om stjernetåger og stjernehobe. Man kan læse om galakserne, om kosmos og om astronomiens værksteder.

Især bogens indledende kapitel bør bemærkes - "Mennesket og himmelrummet" - der giver et historisk indblik i, hvorledes mennesket gennem tiderne har opfattet det store og mystiske himmelrum, der har hængt over deres hoveder. Her føres vi med kyndig hånd fra oldtiden ind i middelalderen videre ind i renæssancen for at afslutte den historiske rejse hos Tycho Brahe og Kopernikus, der begge med deres bøger og teorier varslede et nyt syn på universet.

Jan Teuber, der er astrofysiker med speciale i kosmologi (læren om det fjerne univers) har skrevet en sprænglærd bog, hvor alle kan være med. Hvis man har interesse i astronomi - er bidt af en gal planet eller blot ser stjerner - så er denne bog en anbefalelsesværdig investering, der kan byde på mange timers læsning - og så kan det jo være, at man langt om længe kan få styr på planeternes placering i forhold til jorden!

Afslutningsvis finder man i bogen en nyttig ordliste, der forklarer en lang række fagspecifikke termer. Blandet andet kan man - hvis man ikke lige har det present - slå op, hvor mange km et lysår svarer til - det kan jo være ganske nyttigt at vide! Til læseren af denne anmeldelse kan jeg oplyse, at et lysår svarer til 9,46 millioner km! Hvis man er interesseret i at få at vide, hvad en såkaldt "hvid dværg" eller en "supernova" er, så må man selv købe bogen og begynde rejsen ud i himmelrummet.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Titel: Himlen set fra jorden
Forfatter: Jan Teuber
Forlag: Gyldendal
Sider: 193
ISBN: 978-87-02-05952-6

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Julearrangementer
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen