Flere nyheder

 
Musik
The Beatitude

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Beatitude
Fre. 18. jan. 2008

..and the Bag of Cacophony

Københavnske The Beatitude kommer ganske blæret fra start med deres debutalbum, der er et toptunet, hidsigt og herligt spraglet udbrud af både energi og musikalitet. Stilen er punkpoppet rock/new wave, der på vellykket facon kombinerer eksempelvis new wave fra de sene halvfjerdsere og firserne med en mere nutidig clubrock. En charmerende og catchy debut.

Energi, energi, energi
The Beatitude fokuserer exceptionelt meget på energien på debutalbummet. Nok også lidt for meget. Det forpustende og maniske niveau føles her og der en anelse forceret. Men det kaotiske og frembrusende udtryk er også en af bandets charmerende egenskaber. Det nærmer sig ikke sjældent noget lidt hysterisk, men musikken leveres næsten hele vejen med velsiddende hooks og et adrenalinpumpende og sitrende drive.

Der er ingen tvivl om, at bandet kunne vinde lidt ved at fokusere bare lidt mere på sangskrivningen frem for så meget på udtrykket, men da det trods alt lykkes så godt med recepten på debutalbummet, så hvad pokker! The Beatitude har en tiltro til deres formel, og det har afstedkommet et ret sikkert album, der trods sit kaotiske og viltre snit, faktisk fremstår ganske formfuldendt.

Blown Away
..and the Bag of Cacophony udgøres af tolv tracks, hvor de elleve er egne kompositioner. Det sidste nummer, "Blown Away", er en ret vellykket coverversion af en gammel Pixies sang. Og lige netop Pixies er da også uden tvivl en af The Beatitudes store inspirationskilder. Derudover er der hentet masser af inspiration fra B52's tidligste plader, hvor ikke mindst det amerikanske bands vokalstil med vekslen mellem kvindelig og mandlig vokal har smittet af på den københavnske kvintet. Andre forbilleder er blandt andre Siouxsie & the Banshees og tidlig Blondie.

Fængende og forfriskende
The Beatitudes debutalbum er et afsindigt forfriskende og fængende album, der ligger dejligt langt fra det meste, man ellers bliver præsenteret for fra den alternative del af den danske rockscene. Bandet trækker tråde til et helt andet musikalsk referencekatalog end mange af tidens alvorsfulde og grænseselvhøjtidelige indiebands, der for manges vedkommende snurrer omkring den samme palet af mørk og indadvendt mol-stemt rock. Der er heldigvis bands, som lytter til andet end Interpol og hele det efterslæb af neo-postpunk, som indiescenen i snart lang tid har været fyldt op med.

The Beatitude har med ..and the Bag of Cacophony begået et dejligt humørfyldt, oplivende og catchy album, der lyser op blandt mange af de andre senere alternative rockudgivelser herhjemme. Okay, albummet kunne altså godt have været betænkt med en lidt bedre produktion, men som The Beatitude trods alt er et særdeles skramlet bud på ny dansk lyd, så er den manglende fernis jo alligevel ikke helt ved siden af.

..and the Bag of Cacophony fortjener at blive hørt, så giv albummet en chance!

Udgivet på Heptown Records/Kick Music