Flere nyheder

 
Litteratur
Naturlig selvsikkerhed

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Naturlig selvsikkerhed
Man. 28. jan. 2008

Barbara Berckhan er kommunikationsrådgiver og forsøger med denne bog at lære læseren, hvordan han eller hun skal optræde med ro og værdighed, udtrykke sig klart, holde fast i, hvad han eller hun vil eller ikke vil og på den måde opnå en større gennemslagskraft både i arbejdslivet og privat.




Bogen består af fem strategier, som kan gøre en mere selvsikker og dermed få større gennemslagskraft:

1. Det majestætiske mod
2. Den kraftfulde vilje´
3. Det venlige nej
4. Den høflige hårdnakkethed
5. Den modige selvtillid.

Bogen kommer omkring kropssproget og at sige det, man mener, klart og tydeligt og kæmpe for sine egne interesser. Bogen kommer også omkring kunsten at sige nej og skabe respekt om egne grænser. Bogen handler også om vedholdenhed, at man ikke skal lade andre affærdige sig med standard argumenter. Til sidst er der et afsnit om at bekæmpe sin egen indre kritiker; at fortælle sig selv, at man er dygtig og skaber mange gode resultater. Dette afsnit handler om at skabe selvtillid indadrettet, hvor de andre fire strategier handler om, hvordan du virker selvsikker på andre mennesker.

Bogen har mange gode pointer, og man kan lære meget om sig selv og sine egne reaktioner, når man læser bogen, dog er der for få konkrete opgaver og for få eksempler på, hvordan strategierne bruges. Dem der er, er gode, men flere opgaver og eksempler ville have gjort bogen meget nemmere at bruge i forhold til ens egen tilværelse. Bogen har altså en masse gennemgang og teori, men man skal selv omsætte teorien til noget, der kan bruges i ens dagligdag, her giver forfatteren ikke en hjælpende hånd med råd og vejledning til, hvordan man rent konkret laver sig et beskyttelses skjold, hvordan man bærer sig ad med at være vedholdende, når det strider mod alt, hvad man er opdraget til osv.

Bogen giver et skub fremad for alle os, der har haft svært ved at promovere os selv og følt, at chefen da må kunne se, hvor dygtige vi er ud fra vores resultater og ikke kan forstå, hvorfor vi ikke får lønforhøjelse eller en forfremmelse. Der er mange ting at tænke over i bogen, men ikke så meget konkret at gå videre med, her skal man selv til at overveje, hvordan al den nye viden, som bogen præsenterer, kan bruges i praksis.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Rebecca Berckhan: Naturlig selvsikkerhed - De fem bedste strategier til at få gennemslagskraft
Forlag: Borgen
Sideantal:187
ISBN:978-87-21-03082-7