Flere nyheder

 
Teater
High School Musical

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
High School Musical
Tor. 28. feb. 2008

Den verdensberømte "High School Musical", der har påbegyndt sin danmarksturné på Fredericia Teater, er en musical med megen snak og mindre sang. Men fordi alle de medvirkende er entusiastiske og dygtige, unge mennesker, skabes en sød og farvestrålende forestilling for alle aldre, som helt lever op til de populære tv-films standarder.

Efter en turbulent sidste prøve-uge, hvor forestillingens to kendte ansigter og dermed også indehaverne af to af de seks bærende roller forlod produktionen, kunne Fredericia Teater endelig skyde deres turnérække med High School Musical i gang.

Interessen omkring High School Musical har været stor og presset på det to "nye" hovedrolleindehavere må derfor have føltes hårdt. Men det var bestemt ikke noget de lod sig mærke med. Alle aktører leverede en professionel og ikke mindst velsunget optræden, som højnede niveauet for hele produktionen, som i forvejen var langt over middel. Dermed blev det endnu engang bevist, at der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem det at være kendt og det at have talent.

Netop på grund af de mange dygtige sangere er det ærgeligt, at lydsiden indimellem ikke helt kan følge med. Det virker som om man ikke har nået så mange lydprøver, som man burde, hvilket måske også er tilfældet. Musikken tenderer indimellem til at blive lidt for larmende og nærmest skinger, men på ingen måde så meget, at det kan ødelægge forestillingen som helhed. Der kan jo også være tale om premierevanskeligheder, som der forhåbentligt vil blive rettet op på inden de resterende forestillinger.

Scenografien, der skal være transportabel til turnéen, er den samme gennem hele stykket, blot med tilføjelser af forskellige virkningsfulde småkulisser, som markerer hvor på skolen vi befinder os. Rekvisitterne er karikerede og understreger forestillingens farverige tegneserielook, der er helt i tråd med filmens udtryk. Desuden har man valgt at tælle scener på et scoreboard bagerst på scenen med tallene 1-10. En lidt pudsig detalje, som ikke har noget decideret formål udover måske at understrege stykkets basketballtema.

Handlingen i musicalen følger filmens punkt for punkt til den mindste detalje. Men andet ville sikkert heller ikke blive accepteret af de mange børn, der på forhånd kan filmen udenad. Historien er en banal, men meget sød fortælling, som ikke gør nogen fortræd, men på den anden side heller ikke mangler underholdningsværdi. Det er nu og da en fornøjelse også at høre de gode historier med de lykkelige slutninger.

Som den meget populære tv-film af samme navn henvender High School Musical sig i høj grad til de store børn eller de yngre teenagere - dem der i daglig tale så populært kaldes tweens. Der var mange af disse til stede i salen under premieren og det så bestemt ud til, at forestillingen levede op til deres forventninger. Der var ingen sure miner eller trætte øjne, som udstrålede kedsomhed. Tværtimod.

Selvom forestillingen har et lidt ungt kernepublikum, så kan den bestemt både ses og nydes af folk i alle aldre.

Fredericia Teater: High School Musical

Se spilletider