Flere nyheder

 
Teater
Valhal 22, st. t.v

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Valhal 22, st. t.v
Fre. 29. feb. 2008

Forestillingen "Valhal 22, st. t.v." på Filuren i Musikhuset Århus er en finurlig sammenvævning af mytologi, eventyr og banale menneskelige livshistorier. Ideen er både original og sjov, men man fornemmer at historien ikke helt når i mål med at binde alle enderne og vinklerne på historien sammen.

Drengen Thor bor i gaden Valhalla og er en helt normal dreng med alle de glæder og sorger, børn har. Han bliver drillet af Loke, leger med sine kammerater og har et godt øje til en af gadens piger. Parallelt med menneskenes verden, som vi kender den, findes gudernes verden. Det er de gamle nordiske guder. De er, som de altid har været. De ligger i stadig i konflikt med jætterne og lader nornerne styre menneskes skæbne ved foden af ask Yggdrasil

Thor får Odins opmærksomhed og nornenne giver ham lidt ekstra kræfter, som han dog ikke kan forvalte, da han bliver ældre, og han begynder at søge magt på bekostning af det gode. Herfra træder han frem og tilbage mellem eventyres, mytologien og vores verden, mens mennesker og guder ser bekymret til fra sidelinjen.

Forestillingen blander sang, eventyr og mytologi. Den har mange gode og sjove sider, men fænger ikke helt. Ideen at de gamle nordiske guder selv i vore dage sidder og trækker i trådende er god, men skiftene mellem vor verden, gudernes verden og eventyret bliver lidt usammenhængene, når menneskene skifter fra den ene til den anden.

Der er ikke meget substans i historien, hvor energien er lagt i de mange skift mellem de forskellige verdener. Det er ikke en dårligt opsætning, men den kommer ikke helt ud over rampen før den er forbi.

Se spilletider