Flere nyheder

 
Litteratur
Løgnehistorier

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Løgnehistorier
Tir. 1. apr. 2008

1. april udkommer en samling af 10 af Carl Quist Møllers løgnehistorier fra hans fantastiske barndom. Det er historien om elgen Gustav, der kommer, når man prutter, om de røde magiske fodboldstøvler og den fortryllede frø Sambo og mange flere. En højtlæsningsbog, når den er bedst og mest fjollet, og så er det ikke engang en aprilsnar.

En samling af nogle af Carl Quist Møllers fantasirige historier fra sin barndom, der tidligere har været udgivet i en række andre bøger, er nu samlet i denne flot illustrerede bog. Carl Quist Møller er også manden bag børneprogrammet Løgnhalsen, der netop nu vises på DR1, manden bag tegningerne til Jungledyret Hugo, samt tekster og trommer i bandet Djanzz, og han har siden 1997 rejst rundt i hele verden for at fortælle sine løgnehistorier. Så det er en erfaren løgnhals med mange evner, der står bag denne bog!

Carl har virkelig haft en fantastisk barndom. Først hører vi om hans forelskelse i Maja, der ender med, at han render rundt med en fortryllet afrikansk prins i munden i form af frøen Samba, som slynger om sig med kærlighedsdigte. Siden er vi en tur i himlen på besøg hos hans bedstefar, er med til at bygge en flyvemaskine af ting fundet i fætter Thomas' garage og får stuvet hvidkål, der fylder maven med prutter, hos oldeforældrene. I min personlige favorit "Elgen Gustav" lærer Carl den ældste elgtyr i skoven at kende, og hvis du vil lære ham at kende, skal du bare "stille dig uden for huset, råbe GUSTAV og slå en ordentlig prut", så kan han sikkert høre det og bagefter lugte sig frem. I flere efterfølgende historier må der pruttes for at tilkalde Gustav, så han kan redde Carl.

Til hver side i historierne er der en flot illustreret helside, samt et lille rundt selvportræt af forfatteren med forskellige grimasser. Selvportrætterne udvikler sig gennem hver historie, og det ender altid med at hans næse har vokset sig lang. En meget sød ide, der gør forfatteren meget nærværende i historierne. Selve illustrationerne er farverige, skønne og med lige den rigtige detaljeringsgrad.

En stor anbefaling her fra af en god højtlæsningsbog for de 5-9 årige, der får en til at trække på smilebåndet, ryste lidt på hovedet, og højne den daglige dosis fantasi!

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Carl Quist Møller: Løgnehistorier
Forlag: Gyldendal
Sider: 115
ISBN: 978-87-02-06938-9