Flere nyheder

 
Film
En Grimm Historie

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
En Grimm Historie
Fre. 4. apr. 2008

Alt for langt hen ad vejen er En Grimm Historie en for pæn, flot og alt for forudsigelig historie. Det er nok det, der gør, at den ikke går rent ind. Det er selvfølgelig et gæt, men filmen tænkes heller ikke at gå rent ind hos børnene. Dens humor er for udpenslet til hverken at blive rigtig interessant eller rigtig sjov overhovedet.

En Grimm Historie er et forsøg på at tage vor kollektive eventyrarv og vende den på hovedet. Lidt på hovedet er nok mere præcist. For så meget bliver sagerne trods alt heller ikke rystet. Filmen handler om eventyrland hvor en hvidskægget troldmand sørger for den magiske (u)ligevægt, der ordner det sådan, at alt ender godt. Alt ender bare ikke godt længere, da troldmanden tager på golfferie i Skotland og lader sine to fjollede assistenter tage over, en griseting og et andet mærkeligt væsen. Så ender eventyrland åbenlyst i det kaos, at den onde stedmoder får overtaget magten alene for at være så ond som muligt.

Men et af de store problemer i En Grimm Historie er bare, at alt, selv det onde, er tegnet med en sød streg. Kan man sige det sådan? Det onde forbliver sødt. Denne film neglicerer på det groveste den grumhed der medligger til grund for og netop er en del af pointen i folkeeventyr som Grimms. Rumleskaft er for eksempel filmens bedste mandlige figur på det elskeligt komiske, fremstillet fuldstændig ufarlig. Men selvom Rumleskaft nu er meget sjov og elskelig i denne film så er det altså en historieforvrængning af de helt grelle, når Grimms eventyr frarøves brodden. Den onde stedmoder fandt vi mest interessant. Hendes vuggende hofter, skarpe tunge og hele hendes kvindeligt overmenneskelige figur er det eneste denne film for alvor kommer igennem med overfor ham her.

En Grimm Historie er mest interessant for de ret så mindste. Dem, der stadig tror, at prinsesser og prinser lever i virkeligheden, som de gør i eventyr. Under den forudsætning kan man forestille sig filmen oplevet som et godt, farvefuldt eventyr. Hvad er man så? 4-5, højst 6 år. Det er den målgruppe En Grimm Historie rammer: De 4- til 6-årige.

Foto: Scanbox entertainment

Se spilletider

Se film-info