Flere nyheder

 
Musik
TAO i Musikhuset Århus

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
TAO i Musikhuset Århus
Man. 7. apr. 2008

Den japanske gruppe TAO besøger for første gang Danmark og aftenen stod i trommernes tegn i musikhuset Århus, da de unge musikere afleverede en forrygende forestilling med masser af talent, godt humør og rå energiudladninger. Det var en meget unik og speciel oplevelse og med det bifald, de høstede, er det nok sandsynligt, at TAO vil gæste Danmark igen.

TAO sammenlignes traditionelt med bandet STOMP, som jo spiller musik på alverdens mærkværdige ting, men ikke instrumenter. I TAO spiller man kun på instrumenter, hovedsagligt trommer, men der spilles også på fløjter og andre asiatiske instrumenter. Til gengæld er der ingen flotte dansetrin eller andre krumspring, hvilket godt kan få forestillingen til at virke lidt langtrukken. Selv om hvert eneste nummer er et fantastisk display i lyd og talent, så er der grænser for, hvor opfindsomme, de unge mennesker kan blive ved med at være på deres trommer.

Den kunstneriske leder Ikuo Fujitaka har i et interview givet udtryk for, at folk der gerne vil være med i TAO først får testet deres kondition, siden deres musikalske evner og til sidst deres udholdenhed, før de får lov at være med i TAO, og der er bestemt ingen tvivl om, at det kræver en høj grad af styrke og udholdenhed at tumle især de store trommer, hvoraf de største vejer op mod 400 kg, så der skal sættes nogle kræfter bagved, når der spilles på dem. De unge musikere får det dog til at se legene let ud, men der er ingen tvivl om, at det har kostet blod sved og tårer at få showet til at fungere.

Det mest imponerende er nok, at de samme personer som tæsker løs på trommerne af deres fulde kræfter også evner at fremtrylle blide toner både fra trommerne, men også fra deres fløjter og et strengeinstrument, som kommer på scenen i anden halvdel af showet. Det giver en næsten skizofren virkning, at en musiker kan spille på to så forskellige måder.

I denne omgang optrådte TAO kun i Ålborg og i Århus, men de er meget efterspurgte i Tyskland, hvor de er i gang med en længere turné i øjeblikket, som de lige kunne lave en afstikker til Danmark fra. Men mon ikke de kommer igen, efter de har oplevet hvor godt det danske publikum tog i mod dem? Koncerten blev afsluttet med et insisterende og larmende stående bifald, især efter det var lykkes en af musikerne at fremsige en længere sætning på dansk. - Flot klaret efter sådan en maratonforestilling.

Musikhuset Århus: TAO