Flere nyheder

 
Litteratur
Leg med ild

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Leg med ild
Fre. 25. apr. 2008

"Leg med ild" er andet bind i fortællingen om Valkyrie Tvists eventyr med skeletdetektiven Gravflab Flink. Sammen må de forhindre verdens og menneskehedens undergang uden at Valkyries forældre finder ud af, hun ikke bare er en helt almindelig skolepige. Der er masser af humor og uhygge i Derek Landys nye bog.

I første bind af Derek Landys trilogi om Gravflab Flink, fandt den 12-årige Stephanie ud over, at hun havde magiske evner. Derfor skiftede hun navn til Valkyrie Tvist og blev makker med det levende skelet, detektiven Gravflab. I andet bind er hun stadig ved at lære magien at kende, og ligesom læseren forbløffes hun over de mange magiske skabninger, hun støder ind i.

Der er dog ikke tid til at undres over den nye verden: Hele menneskeheden trues, da mørke magikere prøver at bringe deres gamle guder, de grusomme Ansigtsløse, tilbage. Midlet til dette er "Groteskeriet", et frygteligt og usårligt hybridmonster, og meget tyder på, at det er tæt på at blive vakt til live. Valkyrie og Gravflab står snart overfor deres livs kamp.

Fortællingen stjæler med arme og ben fra diverse fortællinger: De gamle guder er som taget ud af Lovecraft, groteskeriet er et moderne Frankensteins monster og både verdensbilledet og de fjollede navne minder meget om Rowling. Ikke desto mindre er der masser af originale indfald og monstre, som lejemorderen Sanguine, der kan synke ned i jorden eller Pinslen, der græder edderkopper.

Men bogen griber også fat i den problematiske overgang fra barn til voksen. Valkyrie mærker, hvordan hun fjerner sig fra sin familie og sine venner, der ikke kender til hendes magiske verden. Mens hun kæmper mod vampyrer og overnaturlige lejemordere, står hun står som tilskuer til hele sit "normale" liv.

Leg med ild er fyldt med action og spænding. Vore helte er i konstant livsfare, og det er noget nær umuligt at lægge bogen fra sig før allersidste side er vendt. Samtidig er der masser af humor. Alt i alt er det en forrygende bog til de 10-16-årige.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Derek Landy: Gravflab Flink. Leg med ild
Forlag: Borgen
Sider: 291
ISBN: 978-87-21-02911-1