Flere nyheder

 
Litteratur
Vores indiske køkken

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vores indiske køkken
Tir. 6. maj 2008

Med undertitlen "spis indisk på dansk" er formålet med denne kogebog gjort ret klart. Og det har da også været målet for de to forfattere - politiker Manu Sareen og tv-vært Divya Das - at introducere nogle indiske retter til de danske køkkener, så autentiske som man kan lave dem, uden at skulle hente råvarerne i Indien.

Der er dog visse af de i bogen anvendte ingredienser, som kan være lidt af en udfordring at få fat i. Men jagten på ingredienserne, kan jo også være underholdende. - Og en klar sidegevinst er, at man bliver lidt klogere på hvad forretningerne i nærheden kan levere.

Og når man først får øjnene op for nogle af de spændende ting, man rent faktisk kan finde, finder man nærmest en helt ny verden, der ikke stopper ved de "sikre" ingredienser som bogen beskriver.

Så der er fornyet eventyrlyst i køkkenet i vente!

Og hvis du er heldig at finde en god forretning, der har lidt kendskab til de indiske råvarer, vil de ofte også kunne foreslå nogle gode alternativer, hvis der skulle være nogle af ingredienserne, de ikke kan levere.

Bogen indeholder mere end 50 opskrifter, som er både inspirerende og lette at gå til. Og det er lige fra snacks, forretter, hovedretter og desserter til drikkevarer.

Derudover er den krydret med historier om det traditionelle indiske køkken - også det man ikke oplever som turist i Indien eller på indiske restauranter her i landet.

Det er en interessant kogebog med spændende og inspirerende opskrifter, som uden tvivl kan sætte lidt krydderi på kreativiteten i køkkenet!

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Divya Das og Manu Sareen: Vores indiske køkken - spis indisk på dansk
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sider: 160 Illustr.
ISBN: 978-87-11-31779-2