Flere nyheder

 
Litteratur
Herfra og dertil

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Herfra og dertil
Ons. 7. maj 2008

"Herfra og dertil" er en bog om at tage springet fra god til fremragende. Forfatteren lever af at Coache ledere til at blive endnu mere successfulde end de allerede er, og i denne bog fortæller han dels om de adfærdsmønstre der holder den gode leder tilbage og dels om, hvad der skal til for at blive en virkelig fremragende leder.



På forsiden af bogen er der et billede af en mand i jakkesæt med en attachétaske i hånden, som står på andet øverste trin af én stige, mens han forsøger at få fat i den stige der hænger over hans hoved. Illustrationen er et rigtigt godt billede på bogens indhold. Man er selv ved hårdt arbejde kravlet helt op i toppen af stigen og er en dygtig og stræbsom medarbejder/leder. På trods af ens umiddelbare succes, vil man gerne længere op af stigen, men der er noget der gør at man ikke kan få fat i den næste stige. Dette "noget" er det som Marchall Goldsmith kalder de 20 dårlige vaner, som begrænser udvikling og succes. Det er ikke engang sikkert, at man har 20 dårlige vaner, det kan blot være en eller to, men det er nok til at man ikke kommer videre i sit karriereforløb.

Det gode ved bogen er, at det er forholdsvist enkelt at slippe af med de dårlige vaner. Det er ikke nemt, men der er en enkel løsning, man skal bare lade være! Det lyder ikke af meget, men hvis ens dårlige vane f.eks. er, at man overfalder budbringeren af dårlig nyt, så er den enkle løsning at holde op med det. Det er aldrig nemt at ændre vaner, men det er noget nemmere at lade være med en ting end at skulle gøre 20 forskellige gode gerninger for at råde bod på, at man er en gnavpotte.

Bogen er ikke skrevet i en særlig handlingsorienteret stil, den er meget beskrivende med en masse eksempler fra forfatterens eget erfaringsgrundlag, men der er ikke ret meget tekst om, hvad man selv gør i praksis, hvis man gerne vil være en fremragende leder.

Forfatteren skriver flere gange, at man ikke kan lære at blive en bedre leder ved at læse en bog, det kræver en coach som han selv. Hvis det er tilfældet, kan man undres over, hvorfor han så har skrevet bogen, hvis den ikke kan bruges til noget alligevel. Det lugter lidt af, at han gerne vil gøre opmærksom på hvor god han er, men ikke vil risikere at miste klienter som læser hans bog i stedet for at hyre ham.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Marshall Goldsmith: Herfra og dertil
Forlag: Borgen
Sideantal: 281
ISBN:978-87-21-03073-5