Flere nyheder

 
Litteratur
Frække Friderik

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Frække Friderik
Fre. 9. maj 2008

Efter at have ligget gemt i 30 år i en kasse er denne historie fra Ole Lund Kirkegaards hånd nu dukket op. Det er fortællingen om den dovne og frække Friderik, som Ole har tegnet og fortalt for sin datter. En lille, let billedbog med et glimt af hans sjæl, selvom det er snart er mange år siden, han døde.

Friderik er den eneste dreng i verden, der bor på en tørresnor. Han er en dovenlars, der nasser på alle sine venner i byen - han lover dem arbejde og tjenester, men altid en anden dag. Efter at have fået rundstykker med smør hos bageren, kolde sodavand hos købmanden, varme bøffer med persillesovs hos slagteren og lakridsstænger hos slikmutter tager han i biografen og i cirkus - og igen får han billetter mod at arbejde - bare ikke lige nu.. Og efter dagens "arbejde" er han så træt, at han går lige hjem til sin tørresnor og går i seng - uden at børste tænder! Men så indhenter alle hans løfter ham, og han bliver tvunget til at arbejde hårdt. Nu skulle man tro, at Frække Friderik har lært at arbejde for føden, men.. Ja, det må du selv læse!

Tegningerne af oliekridt af Ole Kirkegaard selv er farverige og enkle og er på god måde med til at understøtte teksten. Det er en sød fortælling med en god blanding af det pædagogiske og det fantasifulde tidløse univers, Ole Lund Kirkegaard er så kendt for. Bogen er en billedbog for de cirka 4-8 årige børn, og lidt til deres forældre.

En anbefaling med fire stjerner for den udmærkede og søde bog, og så en ekstra stjerne oveni, fordi det er et glimt fra en svunden hånd - som man kunne have ønsket noget mere tid og nogle flere bøger fra.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Ole Lund Kirkegaard: Frække Friderik - fortællingen om en doven dreng
Forlag: Gyldendal
Sider: 28
ISBN: 978-87-02-06741-5