Flere nyheder

 
Musik
Alive With Worms: Incognito

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Alive With Worms: Incognito
Tor. 15. maj 2008

Danske Alive With Worms understreger deres kvaliteter med det nye album, "Incognito", der er et iøjefaldende skridt væk fra bandets tidligere meget fremtrædende avantgarde-prægede rock og hen imod et lidt mere klassisk udtryk. Men trods en mere tilgængelig stil og lyd, så er Alive With Worms anno 2008 stadigvæk søgende og udtryksfuld rock.

Danmarks bedste kvindelige rockvokal
Et af Alive With Worms' absolut mest betydelige karakteristika er sangerinden Janine Nebles helt fantastiske og sanserige stemme, der simpelthen har en helt utrolig spændvidde. På Incognito bevæger hun sig ubesværet og afvekslende rundt mellem højstemte, dramatiske toner og mere traditionelle rockfraseringer, så det er en ren fryd. Det er så klart Nebles vokal, der bærer hovedparten af Alive With Worms' musikalske egenart - og det bør det også være.

Men som Nebles vokal er gjort af dramatisk stof, så er musikken også ladet med dramatiske linjer, der dirrende og intenst vikler sig ind og ud mellem flere af sangenes effektivt skårne kompositioner. Det meste af albummet er som sådan et konglomerat af veldrejede rocksange, gennemslagskraftige melodifigurer og mørkt tonet, inciterende drama.

Alive
Hele bandet, der udover Janine Neble udgøres af Lars Bjerre, Henrik Liebgott, Tom Martens, Tomas Ortved og Jack Sander Giersing, har været inde over sangskrivningen, men et af albummets bedste tracks er "Why", hvor Janine Neble alene har stået for både musik og tekst. Andre klassenumre er "No Inspiration", der leveres med både kant og flot melodiøsitet, "Temple", som skydes af med tørre guitarhooks, og så ikke mindst "Blue-Eyed Boy", der dirrer af puls og nærvær.

Incognito består så også af nogle enkelte sange, der ikke helt holder albummets overordnede niveau, men hvad dette angår, så er det petitesser. Men så sluttes der til gengæld af med et nummer, der trækker mere på Alive With Worms' tidligere bedrifter. "Walk On Water" besidder mere af den eksplicitte, eksperimenterende, upolerede og lettere kaotiske stil, som tidligere tegnede det omkring 25 år gamle bands udtryk.

Fornemt album
Men det gamle punk/goth/avantrock-band viser forfriskende og måske også overraskende flot stil med deres nye album. Incognito er både godt håndværk, en flot produktion, enestående musikalsk drive og noget så simpelt som hamrende vellydende rockmusik. Hermed varmt anbefalet.

Udgivet på Blah Blah Blah Records.