Flere nyheder

 
Teater
Full Body Treatment

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Full Body Treatment
Man. 19. maj 2008

Co-produktionen mellem Kassandra Production og Århus Teater er en forunderlig og forførende komposition af kunstneriske udtryksformer. Den alsidige performer Kasper Daugaard Poulsen formår ene mand at holde publikums opmærksomhed fanget gennem fem kvarters kropslige kraftpræstationer.

En tour de force af sanselighed
Det ene øjeblik danser den skæggede Kasper Daugaard Poulsen æstetisk rundt som arabisk prinsesse iført paryk og nederdel. Det næste øjeblik entertainer han på morsomste vis iført jakke og slips. I Full Body Treatment er kønsforvirringen komplet, hvilket imidlertid kun er ét af forestillingens mange skæve aspekter. Såvel form som indhold er blevet til under selve arbejdsprocessen, hvilket har resulteret i en utraditionel og mangesidet performance, der leger med vanetænkningen inden for både livet og kunsten.

For hvad er egentlig kunstens formål i en tid, hvor livsstilseksperterne har alle tænkelige opskrifter på et godt og meningsfuldt liv? Kasper Daugaard Poulsen melder sig under velværets fane og giver som en anden Joan Ørting tips udi forførelsens kunst. Selv drager han på forunderligste vis sit publikum med sine smidige og lyriske bevægelser akkompagneret af Sofus Forsbergs hypnotiserende musik og Morten Ladefogeds drømmeriske lyssætning. Full Body Treatment er en tour de force af sanselighed; besnæret læner man sig frem i sædet kun for kort efter at blive kastet tilbage af latter. Man undres og underholdes hele vejen igennem.

Man vil elskes
Kasper Daugaard Poulsen er i det hele en fantastisk entertainer, der hvileløst sørger for, at publikum aldrig keder sig. Man kan undre sig over grunden til hans velvillige ekshibitionisme, der til tider grænser til det rent masochistiske. Med sin lave skikkelse og sit lidt laskede maveskind er han ikke prototypen på en førsteelsker. Alligevel kan man ikke fjerne blikket fra ham, fordi han stædigt tiltvinger sig vores ubetingede opmærksomhed. Han gør alt for at blive set og - som forestillingens slutsang skrøbeligt indikerer - for at blive elsket. Det under man ham gerne, for man forlader Århus Teater i opløftet og livsbekræftet stemning efter denne oplevelse.

Foto: Jan Jul

Århus Teater: Full Body Treatment

Se spilletider