Flere nyheder

 
Litteratur
Dæmonens forbandelse

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dæmonens forbandelse
Man. 30. jun. 2008



"Dæmonens forbandelse" er det nyeste bind i Jacob Weinreichs fortællinger om Monsterjægerne, fem venner, der bekæmper alle slags overnaturlige væsner. Denne gang skal de tage kampen op med en farlig jungledæmon fra Afrika, og det indebærer masser af action og uhygge, både for dem og for læseren.





12-årige Oliver jager monstre sammen med sine venner, Markus, Sofie, Luna og Hakan, efter, at han har fundet ud af, at hans bedstefar i sin tid var spøgelsesjæger. Men efter en lang række eventyr ser det ud til, at der ikke er flere monstre i Århus og omegn - indtil Olivers lærer, Rasmus L., begynder at opføre sig mystisk.

Det viser sig snart, at Rasmus L. er blevet besat. Uheldigvis er Olivers farfar meget syg og kan ikke hjælpe dem, så eneste udvej er at opstøve bedstefarens egen lærermester, hvis han stadig er i live. Det kan dog blive svært, eftersom ingen har set ham, siden han blev indlagt på en argentinsk sindssygeanstalt for 40 år siden.

Eftersom dæmonjægerne er børn, har de selvfølgelig en skolegang at passe og forældre, der ikke må fatte mistanke, så alt imens de slås mod dæmoner, skal der planlægges skolefester og laves lektier. Der er også masser af spændinger og forelskelser indenfor gruppen, som ikke nødvendigvis fremmer monsterjagten.

Jacob Weinreich låner en del fra William Peter Blattys The Exorcist - både i den måde, ånden når frem til vores del af verden på, og i beskrivelserne af den besatte, og der vades i beskrivelser af bræk og maddiker. Der sendes da også en direkte hilsen til filmudgaven af Oliver, der er stor horrorfan.

Bogen har glimt af ægte uhygge. Især indledningen, hvor vi ser en voldsom djævleuddrivelse i Afrika, er effektfuld, men også resten af bogen er fyldt med action og gys. Dæmonens forbandelse kan sagtens læses uden, at man har læst andre bind i serien - men den er hurtigt læst, så man kan meget vel tænkes at få lyst til at læse resten af serien bagefter.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Jacob Weinreich: Dæmonens forbandelse. Monsterjægerne bd. 8
Forlag: Borgen
Sider: 120
ISBN: 978-87-21-03081-0