Flere nyheder

 
Klassisk musik
Musikere i Museet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Musikere i Museet
Man. 25. aug. 2008
kilde: KultuNautOplev Musikere i Museet, når ensemblet Music for the Mysteries optræder i levende samspil med kunstudstillinger på fire museer i Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Museet for Samtidskunst, Vestsjællands Kunstmuseum, Odsherreds Kunstmuseum på Malergården og Kalundborg Museum vil danne rammen om dette særegne møde, hvor musikerne går i dialog med publikum og udstillinger. Oplev Musikere i Museet den 30. og 31. august, 12. og 13. september, 11. og 14. september og 20. og 21. september.

Musik og kunst
Musikere i Museet bringer ensemblets 5 musikere ind i udstillingerne i åbningstiden, over to dage i Museet for Samtidskunst (Roskilde), Vestsjællands Kunstmuseum (Sorø) Odsherreds Kunstmuseum - Malergården og Kalundborg Museum. Mød Music for the Mysteries i levende samspil mellem musik og kunst - mellem tider, der er og har været. Musikerne spiller uddrag af koncertprogrammet, fortæller undervejs og tager publikum med på vandrende koncerter rundt i museet. Andendagen afsluttes med en samlet koncert af 1 times varighed.

Museet for Samtidskunst, Roskilde.
Her indgår ensemblet i sommerens store særudstilling af Fluxus partiturer. Der bliver åben-prøvedag lørdag den 30. august i åbningstiden og vandrende koncerer i udstillingsrummene søndag. Der følger en afsluttende koncert i den historiske landemodesal i Palæet søndag kl.14.

Vestsjællands Kunstmuseum, Sorø
Her finder Musikere i Museet sted i museets faste samling. Fredagen som workshop-tilbud til inviterede gymnasie- og HF-klasser, lørdag er der optakt til koncerten fra 12-14 med blandt andet liturgisk sang fra 1100-tallet inde ved de russiske ikoner og en musikalsk intro til værket "The 7 Natures" blandt guldaldermalerier og billeder fra det 20.årh. Afslutningskoncerten lørdag kl. 16 holdes i Sorø Klosterkirke, som ligger tæt på museet, på akademigrunden i forlængelse af hovedgaden.

Kalundborg Museum
Ensemblet optræder i den faste samling i byens kulturhistoriske museum, som ligger i en smukt restaureret købmandsgård i den gl. bydel. Der holdes åben prøvedag torsdag fra 11-16, hvor museet har ekstraordinært åbent i anledning af krydstogt-anløb på Kalundborg Havn. Søndag er der musikalske optakter til udstillingen fra kl.12 og koncert i Riddersalen kl.14.

Odsherreds Kunstmuseum - Malergården
Malerslægten Swanes kunstnerhjem på gården ved Plejerup tæt på Lammefjorden. Ensemblet spiller op til værkerne i Atelieret lørdag, og fortæller undervejs. Publikum kan blandet andet opleve "Vision of Enoch" til tekst fra en af Dødehavsrullerne i dialog med Sigurd Swanes "Jakobs Drøm". Søndag bliver der optakter i gården fra kl.11 og en afsluttende koncert i Stalden kl.14.

Når Music for the Mysteries giver koncert i rum, der i forvejen er ramme om kunst og kulturhistorie er det til gensidig inspiration og berigelse for musikere, museer og publikum.

Projekt Musikere i Museet er støttet af Kulturregion Midt- og Vestsjælland, Kalundborg Kommune, Odsherreds Kommune,
Roskilde Kommune, Sorø Kommune, Dansk Musiker Forbund, DJBFA, Nordea Danmark-fonden, Deloitte, Sorana A/S.

Stiftelsen Sorø Akademi og Sorø Menighedsråd har venligst stillet Klosterkirken til rådighed for koncerten 13.9.

Music for the Mysteries består af:
Hanne Tofte Jespersen: Sanger og pianist
Anders Hvidberg-Hansen: Slagtøjspiller
Ida Bach Jensen: Kontrabassist
Agnete Christensen: Sanger
Kuno Kjærbye: Violinist

Tid & sted
Musikere i Museet

Museet for Samtidskunst. Roskilde
30. og 31. august

Vestsjællands Kunstmuseum. Sorø
12.- 13. september

Kalundborg Museum
11. & 14. september

Odsherreds Kunstmuseum - Malergården
20. - 21. september

Læs mere på: http://www.musicforthemysteries.org/