Flere nyheder

 
Musik
Alive With Worms på Stengade

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Alive With Worms på Stengade
Man. 8. sep. 2008

Der var linet op i Stengades lille klublokale med to spændende bands fra den danske alternative rockscene. Nyt og gammelt mødtes i Rod, der debuterede sidste år med "Det brænder i kroppen" og med musikkollektivet Alive With Worms, der har over 25 år på bagen og som netop har udsendt deres tredje og fremragende album Incognito.

Intro
Rod er formentlig et af de mest vitale og spændende, nye navne på den danske undergrundsscene, hvor der bliver spillet rock, så det rykker i taskerne. De har med debutalbummet Det brænder i kroppen kreeret noget af det mest overbevisende og originale rockmusik, undertegnede har hørt i lange tider.

På Stengade var det dog kun sanger Ulle Bengtsson og guitarist Bjarni Olsen, der repræsenterede det ellers seks mand høje orkester. Som opvarmning for aftenens hovednavn spillede de tre numre fra deres album plus et enkelt nyt fra den kommende plade. Aftenens seance blev sat i gang med titelnummeret, og allerede dér blev det tydeligt, at det ville blive svært at få energien, poesien og det tunge element frem i numrene, når man 'kun' er en duo.

Desværre for Rod fungerer deres numre ikke rigtigt på denne måde, og jeg vil på det skarpeste anbefale, at man dukker op til deres kommende koncerter, hvor Ullerod og de andre rødder er samlet. For der brænder numrene ordentligt igennem!

Ormegilde
Da Ormene endelig gik på scenen, var der fyldt godt op i det trange lokale, og den glade forventning var til at tage og føle på. Og selvom bandets medlemmer efterhånden har alderen og udseendet til at glide naturligt ind i Lellinge Beboerforening, bortset fra den struttende rockdiva i front med Janine Nebles (bill.) altid forførende friske optræden, er der ingen tvivl om, at der er tale om et konsistent og stærkt overbevisende band, der ved, hvordan man trykker den af.

Aftenens sætliste bestod hovedsageligt af numre fra den nye Incognito, hvor især numrene "Heart", "Blue-Eyed Boy" og "Why" stod skarpe på den tilrøgede baggrund. Men dette var også eksempler på numre, der i for høj grad dominerede den første halvdel af koncerten med deres mere afdæmpede og tilbagelænede karakter, hvor især Janines vokal bærer det store læs. Og det var desværre også i første halvdel, at Janines stemme ikke var varmet rigtigt op, så hun kunne nå de store højder, som numrene indeholder.

Men med Velvet Undergrounds "Sunday Morning" begyndte der at komme noget mere tempo og bid i numrene, og med et par enkelte afstikkere til deres første album fik de endelig fat, og Janines stemme var også ved at være ved fuld styrke.

Det var tydeligt, at Janine og resten af bandet har det godt så tæt på publikum, som Stengade giver mulighed for, og Alive With Worms virkede i det hele taget momentvist, som om det hele klappede og faldt i hak. Det eneste problem denne aften var, at disponeringen af numrene var lagt i for høj grad på de mere indadvendte numre, som trak energien og drivet ud af koncerten som aftenen skred frem.

Men heldigvis har Alive With Worms numre som "Ave Maria", "Mistakes" og "Walk on Water", der afsluttede en alt i alt fin aften med et band, der stadig giver de fleste baghjul, når det kører for dem. Og det gjorde det i glimt denne aften.