Flere nyheder

 
Teater
Modern Talking

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Modern Talking
Fre. 12. sep. 2008

I denne komedie om mænd i krise bliver samtlige roller spillet af Andreas Bo Pedersen og Farshad Kholgi, som sammen med Heinrich Christensen også har forfattet historien. Ud over at "Modern Talking" er hylende morsom, sætter den fokus på vores samtid, samtidig med at den er en selvironisk kommentar til mænd i midten af trediverne.

Historien starter i Grindsted i 1986, her går Ib og David i skole sammen og skal optræde med nummeret "Brother Louie" af det tyske band Modern Talking til skolens afslutningsfest. De lover at ville holde kontakten ved lige, men det ender alligevel med, at Ib flytter til København, hvor han lever som single med stor success som forfatter, mens David bliver i Grindsted, gifter sig med drømmepigen og lever det liv, hans forældre har ønsket for ham. 20 år efter har Ib skrevet bogen De feministiske vers og har dermed lagt sig ud med alle landets kvindeorganisationer med Hanne-Vibeke Holst i spidsen. Mens Ib sidder i sin lejlighed med skriveblokering, træder David pludselig ind af døren med sine tvillinger. Mens Davids besøg trækker i langdrag, ankommer den ene mere eller mindre mærkelige person efter den anden til lejligheden, hvilket skaber den ene komiske, tragiske, underlige osv. situation efter den anden.

Genren er en blanding af stand-up, farce, skuespil, satire og revy, og det passer egentlig meget godt med valget af titlen Modern Talking, da dette band også var svær at sætte i bås: Deres musik var en skønsom blanding af tysk schlagermusik, diskorytmer, pop og ørehængende romantiske melodier.

Stykket har ikke den store dybde, men kan heller ikke bare karakteriseres som letbenet underholdning. Nogle gange er det hylende morsomt med en del replikker og kommentarer, som sidder lige i øjet, andre gange sidder man med følelsen af, at det hele er lidt for overkarikeret og for meget. Der er plads til både latter, alvor og tragedie og gennem det hele trækkes en rød tråd af musik, både det, der kommer ud gennem højtalerne, og det, de to medvirkende selv spiller på scenen.

Det, der imponerer mest, er de to medvirkendes skuespillerevner. Med meget få midler lykkes det på overbevisende vis for dem at spille en bred palet af mere eller mindre mærkværdige personer, og de to medvirkende skifter ubesværet mellem den polske håndværker, den bøssede festarrangør, konen, veninden, etc, uden at man sætter spørgsmålstegn ved, hvem det lige er, der er på scenen lige nu.

Modern talking kan godt anbefales til en hyggelig og sjov aften i byen. Der kommer fokus på vores samfund, og de normer vi lever efter og ikke mindst trenden med, at alle skal realisere og finde sig selv. Som en af personerne i stykket så rammende siger "Liberal alliance når at finde deres nye partiprogram, før du når at finde dig selv!". Der sættes også fokus på den måde vi kommunikerer og opfører os på over for hinanden. Der bliver taget pis på mændene, men kvinderne får også en tur, så der er kort sagt noget for enhver smag.

Foto: Loyal Shakespeare Company

Forestillingen er skabt af Loyal Shakespeare Company og fortsætter på turné rundt i landet-

Se spilletider