Flere nyheder

 
Diverse
Monrad og Rislund: Uhumsk humor

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Monrad og Rislund: Uhumsk humor
Fre. 19. sep. 2008

Monrad og Rislund er i gang med en Danmarksturné med showet "Uhumsk humor". De to herrer er nok mest kendt for deres sketches med Pladderballe nærradio, samt deres kommentatorroller i Poul Thomsens tv-program: "Hund og hund imellem". Med "Uhumsk humor" tager Monrad og Rislund fat på deres 34. sæson sammen.

Monrad og Rislund er på scenen sammen med musikdirektør Øyvind Ougaard, eller Manden med det Stråtækte Smil. Showet er en blanding af politisk/samfundsinspirerede sange samt decideret stand-up. Det meste af tiden optræder d'herrer Monrad og Rislund hver for sig, og der er ikke ret mange af de sindssygt skøre og hylende morsomme sketchs, som Monrad og Rislund ellers er mest kendt for.

Showets højdepunkter er absolut når både Monrad og Rislund er på scenen og lader deres rablende talegaver krydse klinger med hinanden. De mange underlige figurer, der kommer på scenen; Henriette Fladman, Ejler Mørch og onkel meljævning falder helt til jorden i forhold til de gamle kendinge fra Pladerballe tiden: Mogens, Åge Brodtgaard og Hansemann Luchter. Af disse sidste tre møder vi i dette show kun en meget udvandet udgave af Mogens, de andre er ikke med.

Showet kan bedst karakteriseres som en mellemting mellem standup og revy. Her er en skønsom blanding af forskellige sange, rappe replikker og besøg af forskellige mennesker i underlige udklædninger.

Uhumsk humor er på en og samme tid en skuffelse og en glædelig overraskelse. Forventningerne om at høre de skøre sketches og sange fra Pladderballe nærradio bliver skuffede, på den anden side er det glædeligt at Monrad og Rislund efter 34 års turné liv stadig formår at forny deres repertoire, og ikke sidder fast i alle de gamle morsomheder af frygt for ellers at skuffe publikum, som det er sket for Linje 3.

Det er imponerende, at makkerparret har tid og overskud til at sætte sig ind i det område, de skal optræde i og målrette deres show efter publikum, med improviserede iagttagelser fra den egn showet foregår i. På den måde kan deres show aldrig komme til at virke støvet, men får et frisk pust, fordi publikum kan mærke, at det ikke er en replik, der er sagt 100 gange før.

Det er også forfriskende, at Monrad og Rislund ikke bare fokuserer hele showet på det, der ligger under bæltestedet. Det er der selvfølgeligt også noget af, ellers ville det ikke være et rigtigt Monrad og Rislund-show, men der er også kommentarer til prins Henriks skulderskade og Nikolaj Wammens besøg ved det demokratiske konvent i USA. De unge pigers røvtatoveringer får en overhaling, og de gør de unge rapsangere såmænd også.

Alt i alt en fornøjelig aften, men ikke helt så sjov som forventet. Lidt for mange gamle og dårlige vitser, samt besøg af underlige mennesker til fordel for det vid og den indsigt de to herrer tydeligvis har, men udtrykker i alt for kort tid ad gangen.

Monrad og Rislund: Uhumsk humor fortsætter på turné rundt i Danmark

Se spilletider og -steder