Flere nyheder

 
Litteratur
I skoven

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
I skoven
Man. 24. nov. 2008




"I skoven" er endnu en bestsellerkandidat i den efterhånden lange række af bestsellere fra Harlan Cobens hånd. Bogen er en vaskeægte Coben-krimi fyldt med overraskelser, tvist og et plot, der bliver vendt på hovedet, lige som man tror, man har regnet handlingen ud og fundet ud af, hvem morderen er.


For tyve år siden forsvandt fire teenagere fra en summer camp. De gik ind i en skov midt om natten, de to blev fundet myrdet, men de andre to blev aldrig fundet. Tyve år efter er broderen til den ene forsvundne teenager, Paul Copeland, blevet offentlig anklager. Han har lært at leve med savnet af sin søster og det, hendes forsvinden gjorde ved hans familie, men pludselig bliver han bedt om at identificere et mordoffer, og da Paul ser offeret mener han, at der er tale om den anden forsvundne teenager, som alle troede døde den nat i skoven. Spørgsmålet er bare: Hvis det er den anden forsvundne teenager, hvor har han så været de sidste 20 år, og betyder det, at Pauls søster måske også er i live et sted? Der er mange, som forsøger at forhindre Paul i at beskæftige sig med den 20 år gamle sag, men Paul vil til bunds i sagen. Men vil han bryde sig om de svar, han finder?

Sideløbende med mordplottet kører en sidehistorie, som vedrører den sag, Paul er i gang med, hvor en pige er blevet voldtaget af to drenge. Den ene drengs far forsøger med alle midler at få Paul til at lade sagen falde, men Paul er ikke nem at skræmme, og det er hans unge klient heller ikke.

Bogen er en krimi med en snert af John Graham og en anelse Shakespeare, forstået på den måde at bogen indeholder spænding, mysterier, komplotter og ondskab, som en god krimi skal, men samtidig gøres der meget ud af lovstoffet i den sag hovedpersonen fører og endelig indgår flere sidehistorier i handlingen som snor sig ind og ud mellem hinanden, som man tit ser hos Shakespeare. Resultatet er en helstøbt og troværdig roman, som passer glimrende under et tæppe op ad en buldrende kamin her i vintermånederne.

Det gode og samtidig det frustrerende ved at læse en Harlan Coben-roman er, at man hele tiden bliver overrasket. Man læser og mener efterhånden, at nu har man grejet handlingen, men så vender man en side, og pludseligt bliver plottet vendt på hovedet, og alle de teorier, man har formet, er direkte til skraldespanden. På den måde bliver læsningen aldrig kedelig og læseren holdes på kanten af stolesædet helt til sidste side. På den anden side kæmper man en kamp for at lade være med at bladre om til sidste side for at tilfredsstille sin nysgerrighed og finde ud af hvad der sker, for nu kan man bare ikke vente længere. I skoven er god underholdning og en vel gennemtænkt krimi med masser af overraskelser undervejs.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Harlan Coben: I skoven
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 431
ISBN: 9788711315040