Flere nyheder

 
Musik
Alive With Worms på Loppen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Alive With Worms på Loppen
Tir. 2. dec. 2008

Det var et glædeligt gensyn med yderst koncertaktive Alive With Worms fredag den 28.11. på Christiania. Der blev serveret en lang række numre fra deres seneste udspil Incognito samt en håndfuld nye numre, der lovede godt for et kommende album. En Janine Neble i front og i topform lyste op på den dunkle scene.

Erfarne orme
Der er blevet skrevet meget om Alive With Worms i den seneste tid, og det meste har været fuldt fortjent. Der er nemlig tale om et band med 25 år på bagen, som stadig knokler røven ud af bukserne for at nå ud til deres publikum. Med tre studiealbums i bagagen og efter et utal af koncerter må Alive With Worms siges at være et af Danmarks mest rutinerede old-school punk-rock-bands, som stadig spiller på livet løs. Der er dog ikke meget punk tilbage i de nye numre, men der er ingen tvivl om, hvilken læst, bandet er skåret over. Energien er stadig intakt, og Janine Nebles udadvendte cabaret-stil ligner ikke noget andet på den etablerede danske musikscene.

De seneste koncerter med Ormene har haft de nye numre fra Incognito, der udkom tidligere i år, som omdrejningspunkt. Og denne aften var da ingen undtagelse. Ormene serverede en perlerække af de sejt rockende numre fra Incognito, og hvor de tidligere lige skulle spille sig ind i de nye rytmer og set-ups, var der denne aften en langt mere sikker tilgang, og numrene blev leveret med en overbevisende saft og kraft, der viste, at de nu er spillet fast ind på rygraden. Det gjorde plads til en mere vuggende og indarbejdet rytme, og hvor der før var lidt rå og uslebne kanter, sad riffsene og overgangene nu lige i skabet. At høre numrene fra det seneste album er allerede som at møde gamle venner. Og gensynet er absolut glædeligt.

Nye numre
Der blev også plads til en håndfuld nye numre denne aften. Og typisk for disse nyheder, faldt momentet en anelse. Som om bandet ikke havde fået spillet dem ind under huden endnu. Men med den koncertaktualitet, Ormene lægger for dagen, vil det ikke tage lang tid, før disse numre er en fast bestanddel af det solide repertoire.

Man kan naturligvis også håbe på, at det er en sikker indikation om et nyt album på vej?

Uanset hvad kan Alive With Worms kun anbefales, hvis du ikke har haft lejlighed til et besøg i Ormegården. Det er solidt spillet rock, med et touch af storladent, episk smerte, og med en bidende snerren i de ældre numre, hvor arven efter den progressive punk-rock ikke fornægter sig.

Således anbefalet vil jeg glæde mig til næste gang, jeg skal møde mine nye og gamle venner.