Flere nyheder

 
Musik
Glasvegas: A Snowflake Fell

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Glasvegas: A Snowflake Fell
Man. 8. dec. 2008

Glasvegas smed for kort tid siden deres imponerende albumdebut på gaden. Det sortrandede Glasgow-orkester - der for tiden er exceptionelt hypede, hvilket faktisk er ret så fortjent - giver med denne lille, nye udgivelse deres bud på toner til julen og decembers vintermørke. En ep, der emmer af sentimentale klange og flot skårede popsange.

Ep'en A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss) udgøres af seks tracks, hvor afslutteren er en rigtig julesag i form af en vellykket fortolkning af juleklassikeren "Silent Night", der ikke mindst køres hjem i kraft af brugen af et flot syngende kor. De fem andre sange er alle Glasvegas egne kompositioner, hvor åbneren "Careful What You Wish For" er en kort og spøjs lille form for intro.

De resterende fire tracks er så alle fuldbårne Glasvegas-sange, der for så vidt ligger i naturlig forlængelse af materialet på bandets debutalbum. Men ikke desto mindre formår den skotske kvartet med ep'en at vise sig fra en lidt varierende side. Sangene er lidt mere rå i kanten og skæres igennem med en mere markant vægtning af både det sentimentale og det mørke. Sangenes fundament er stadigvæk forførende melodilinjer, der blandt andet trækker på en stor tresser-inspiration, som så er pakket ind i melankolsk rock og her og der knitrende lydlige fornemmelser af juletid.

Glasvegas bevæger sig ikke sjældent på kanten af overkill, hvad angår weltschmerz og dybt lydende tristesse, men uanset dette, så holder bandets fokusering på det tonale og emotionelle mørkeland. Dette ikke mindst, fordi de simpelthen har sange, der kan bære, og derudover fordi, at de formår at levere sangene med en nærmest imploderende styrke, som både har fat i det grumsede og kantede, og noget magnetisk, mere let.

En af Glasvegas store inspirationskilder er uden tvivl Phil Spector. Og som han engang udsendte en ret så fabelagtig juleplade (med en række af sine girl groups), så har disse skotske, unge himmelstormere nu også leveret deres musikalske bud til decembers højtid. Og hvilket et!

Udgivet på Columbia/Sony BMG.