Flere nyheder

 
Musik
Motörhead på Vega

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Motörhead på Vega
Lør. 13. dec. 2008

Så var det det tordnende rock'n'roll outfit Motörhead atter på decemberbesøg i lille Danmark. Bandet har en solid og fastforankret fanbase herhjemme, og de hyppige besøg resulterer altid i et flot fremmøde. Og som sidste år, så var det også denne gang Store Vega, der lagde scene til en seriøs omgang råwk fra den hæsblæsende trio.

Motörhead er og bliver lig med Lemmy Kilmister. Trods en efterhånden mangeårig triokonstellation med svenske Mikkey Dee bag trommerne og Phil Campbell på guitar, så er det grundlæggeren af det nu over tredive år gamle act, som rager op og med sin substans næsten fylder det hele. Og det er også fair nok. Lemmy er indbegrebet af rock'n'roll, den hårde rock og metalscenens Keith Richards, og som han jo virkelig er gået hen og blevet et ikon, er hans status velsagtens indiskutabel. Og det er sgu også fair nok.

Og modsat de sidste par optrædener på dansk grund, så var det denne gang en noget mere nærværende og frontsøgende Lemmy, som ledte sin heftige trio og et udsolgt Vega gennem et sæt bestående af små tyve numre, der dækkede karrieren lige fra bandets anden udgivelse, Overkill fra 1979, og frem til nyeste epos, det rigtig gode album Motörizer fra indeværende år.

Motörhead spillede vanen tro 'louder than everything else' og gav sådan set (og hørt) et udmærket show. Men som det er oplevet ved flere af bandets sidste koncerter, så virker det umiskendeligt som om at rutinen har fået for godt greb i det sejt rockende ensemble. Det hele fremstod lidt for prøvet, og overraskelser på sætlisten skulle man kigge langt efter. Og hvad angår sidstnævnte, så kunne det være brillant om Lemmy og co. måske turde være en smule mere udfordrende og overrumplende lige her. Men en Motörhead-klassiker som "Metropolis" og ligeså "Killed by Death" afstedkommer stadigvæk gåsehud. Og så er det jo fedt, at bandet på det sidste igen er begyndt at spille numre fra det i Motörhead sammenhænge noget oversete album Another Perfect Day.

Derudover er Phil Campbell en i længden noget trættende aktør på sin evindeligt hylende spade. Manden overgør alt for meget og kunne bruge en lektion i at mindre kan være mere. Campbell er en glimrende guitarist, men variation er næppe hans adelsmærke.

Men Motörhead leverede trods alt en okay koncert på Vega denne december. Det blev bare aldrig rigtigt til så meget mere.