Flere nyheder

 
Teater
Vangså på Odense Teater

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vangså på Odense Teater
Tir. 13. jan. 2009

Det sprudler af flyvefærdigt talent i præsentations-foretillingen "Vangså", som er afslutningen på syv unge skuespilleres uddannelse fra teaterskolen på Odense Teater. Skuespillet, der er skrevet specielt til dem, rummer både humor, varme, dynamik og konflikter, som skuespillerne virkelig formår at bringe helt ud over scenekanten.

Men der er nu heller ikke så langt til scenekanten på den lille, intime scene "Værkstedet" på Odense teater. Ja, faktisk er der ingen kant, og man sidder så tæt på, at man nærmest føler, det er uhøfligt ikke at svare dem, når de taler.

- Og det er med til at gøre denne scene speciel og underbygge den særlige stemning og nærhed, man har med skuespillerne.

Stykket er skrevet af Andreas Garfield og er et på én gang muntert og dystert stykke med lige dele troværdig realisme og karikerede relationer imellem karaktererne, der ofte sættes helt på spidsen.

Scenografien af Johanne Eggert er meget enkel. Den består af forskudte podier af vejrbidte træplanker, som også til tider anvendes som lærreder for små filmklip. Det fungerer rigtig godt, og er en ret smart måde at lave det på.

Historien omhandler fire halvsøskende - og kæresterne til tre af dem - som har aftalt at holde ferie sammen i deres fars faldefærdige sommerhus, med det formål at genopbygge det i fællesskab. Men under harmonien lurer gamle konflikter, og den umiddelbare gensynsglæde bliver hurtigt afløst af vrede skænderier, imens fortiden efterhånden åbenbares.

En fortid, der i virkeligheden ikke var så glædesfyldt, som de ønskede at gøre den til. Og her, hvor de egentlig mødtes med ønsket om at genfinde hinanden og de glade øjeblikke fra dengang, kommer de reelt fjernere fra hinanden. Det hele står for fald; sommerhuset, kæresteforholdende, og deres eget selvværd.

Men midt i sammenbruddet finder de måske igen sig selv - og hinanden. Som fugl Fønix, der igen rejser sig fra asken.

De syv skuespillere er:
Nanna Schaumburg-Müller som Freja
Morten Brovn Jørgensen som Alex
Mads Rømer som Thore
Rosa Sand Michelsen som Xenia
Michael Grønnemose som Rasmus
Sabrina Ruiz som Juliette
Christina Bech som Mie

Alle skuespillerne gør det rigtig godt, og det er næsten ikke fair at fremhæve nogen - det skulle dog lige være Morten Brovn Jørgensen, for hans virkeligt gode, indlevende og skarpe præstation i hans lidt specielle rolle som Alex.

Men der er ingen tvivl om, at alle syv skuespillere bliver rigtig interessante at følge i deres fremtid på scenen, og hvor deres karrierer ellers bringer dem hen. Det kan vi bestemt godt glæde os til.

Og man kan meget passende starte med "Vangså" - det kan anbefales!

Foto: Morten Kjærgaard

Odense Teater, Værkstedet: Vangså

Se spilletider