Flere nyheder

 
Litteratur
Superkuren - juice og smoothies

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Superkuren - juice og smoothies
Man. 19. jan. 2009

Kæmper du stadig med et par ekstra kilo fra juledagene? Så har bogen "Superkuren med juicer og smoothies" et bud på, hvordan du kan tabe dig tre kilo på bare en uge. Den gør det udmærket som slankebog, men i virkeligheden er den først og fremmest en god kilde til en masse lækre juiceopskrifter.

Superkuren indledes med 50 siders gennemgang af, hvorfor man skal følge bogen og hvilken betydning udrensningen og vægttabet vil have for din krop. Det er videnskab på damebladsniveau, og de fleste vil sikkert bladre frem til opskrifterne; men udover at prøve at motivere, gør den også meget ud af at forberede læseren på kuren: En uge før kuren skal man f.eks. undgå kaffe og te, hvid pasta og ris, salt, chips og slik.

En anden forberedelse er indkøb. Først og fremmest kræver kuren det rigtige udstyr, og hvis man ikke har tænkt sig at investere i en blender og saftpresser, skal man ikke spilde tid eller penge på bogen. Derefter skal der købes et hav af frugt og grøntsager samt diverse helsekostting; men så er det til gengæld også nemt resten af ugen. Derudover lægges der op til daglig motion, og der følger en "opskrift" med på dagens motion sammen med dagens mad, hvilket virker mere motiverende, end bare at minde om, at man bør dyrke motion.

Det er en positiv ting ved bogen, at den omfavner alle aspekter, og ikke bilder læseren ind, at lykken er gjort, hvis bare man følger kuren i en uge. Tværtimod tager den også læseren i hånden efterfølgende, og guider både gennem nedtrapningen efter kuren og kommer med gode råd til, hvad man skal vælge på restauranter. Heldigvis tager bogen også højde for, at man måske ikke lige har tid til at tage en uge ud af skemaet for at følge kuren, og derfor er der også bud på en weekendkur eller en kur, hvor man f.eks. kan spise frokost sammen med kollegerne, og så leve af juice resten af tiden.

Bogen største plus er dog selve opskrifterne. Juicerne og smoothierne er lette at lave og ingredienserne kan varieres efter årstiden. Det er ikke til at komme uden om, at man føler sig utroligt sund, når man drikker en frisklavet juice, og juicerne er meget velsmagende, selvom de kan indeholde så sære ting som rødkål. Man kan sikkert tabe sig, hvis man følger kuren slavisk, men ellers kan bogen sagtens anbefales som en lækker kogebog med nemme opskrifter, ledsaget af indbydende billeder.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Amanda Cross: Superkuren med juicer og smoothies
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sider: 112
ISBN: 978-87-11-31870-6