Flere nyheder

 
Film
Bolt

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bolt
Fre. 6. feb. 2009

Makkerparret Disney og Pixar har med "Bolt" skabt endnu et mesterværk til perlerækken af animationsfilm. En hund, en kat og en hamster tager biografgængeren med gennem James Bond'ske actionscener, rørende roadmovie-elementer og en børneudgave af Jim Carrey-klassikeren, "The Truman Show". Filmen kan (og bør) ses i biograferne fra den 6. februar.

Der er langt fra den nuttede Bambi til den cool Bolt i filmen af samme navn - selvom det er en fantastisk sød animeret hund, som kan logre med halen og blinke med sine store hundeøjne. Bolt er tv-stjerne, men ikke selv klar over det. Han tror, at det er virkelighed, når han gang på gang redder pigen Penny ud af livsfare. Han er en moderne Lassie med blår i øjnene. Ligesom Buzz Lightyear troede, at han var en rigtig superhelt og ikke et stykke legetøj i filmen Toy Story fra 1995, må Bolt midt i filmen indse, at han er en helt almindelig hund. Og ligesom hovedrollen i Peter Weirs The Truman Show fra 1998 tager Bolt kampen op mod tv-stationens net af løgne.

Bolt er spækket med fantastiske karakterer i form af dyr og mennesker. Hovedrollerne består af de tre finurlige musketerer hunden Bolt, katten Mittens og hamsteren Rhino (rhino betyder næsehorn). Bolt tror, at han besidder overnaturlige kræfter, som skal bruges til at bekæmpe det onde. Mittens er en forladt huskat, der før mødet med Bolt lever et liv som nådesløs baggårdskat. Rhino tilbringer det mest af sin tid med at løbe rundt i en kugle, han er fan af tv-serien om Bolt og drømmer om et at komme ud på egne action-eventyr. Sammen rejser de tre dyr tværs over USA fra New York til Hollywood for at redde pigen Penny, som Bolt har spillet sammen med i tv-serien om superhunden. Som i alle roadmovies opbygges under turen et venskab, og med hjælp fra hinanden finder de tre personager sig selv. Der er bl.a. en meget underholdende scene, hvori Mittens lærer Bolt at være en rigtig hund, og forklarer om alle kattes hundekompleks. Blandt de andre figurer i fortællingen skal de vanvittigt sjove duer nævnes, fordi de på bedste fuglemanér personificerer den stereotype indbygger i New York, Hollywood og på bøhlandet.

Filmen om Bolt er en fornem videreførelse af en tradition, som startede i 1995 med Toy Story: Disneys brug af ikke-menneskelige karakterer i fortællinger om basale menneskelige problemstillinger flettet sammen med Pixars fantastiske computeranimerede fantasiverdener. I mellemtiden har partnerskabet fremtryllet bl.a. Græsrødderne, Biler, Find Nemo og Ratatouille. Film for børn bliver i dette selskab taget meget seriøst, og de fleste vil blive underholdt af dette nye skud på stammen. Actionscenerne kan i dette computerskabte univers sammenlignes med James Bond og Mission Impossible. Musikken til disse scener er skabt af John Powel, som lavede musikken til actionbraget Bourne-trilogien. Resten af musikken er ligesom resten af animationen lige i øret og i øjet.

Foto: Disney Enterprises

Se spilletider

Se film-info