Flere nyheder

 
Litteratur
Victoria og den røde silkekåbe

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Victoria og den røde silkekåbe
Tir. 24. feb. 2009

9-årige Victoria flytter fra Paris til en lille landsby på Sjælland med sin mor. Foran hende venter en laaaang kedelig sommer uden venner eller noget at lave. Men Karl Kedeligs Klatby er ikke så kedelig, som den ser ud til, og man kan finde eventyr og venner steder, hvor man ikke havde regnet med det...

Victoria flytter med sin mor tilbage til Danmark, hvor hun skal være landsbypræst i en lille landsby. De skal bo i den gamle præstegård, og for Victoria ligger der en endeløs lang og kedelig sommeren foran hende. Den eneste jævnaldrende pige er Stine, men de falder ikke umiddelbart i hak. Og en dag forsvinder Stine. I den gamle stald ved præstegården har Victoria fundet en gammel kommode - og i den en rød silkekåbe. Kåben bringer hende i kontakt med Stine og fortiden i form af to søstre, der ved, hvordan det er ikke altid at være venner.

Bogen er en højtlæsningsbog, eller selvlæsning for de yngste klasser, til piger fra 8-12 år. Det er en bog om venskab. Om hvordan man finder venner - også selvom det ikke er bedstevenner ved første øjekast. Det er også en bog om forældre-barn-forholdet, og hvordan det berøres, når der sker ting, der påvirker det, såsom skilsmisser og dødsfald.

At forfatteren Anne Mejlhede er sognepræst og har en kristen indgangsvinkel til det at skrive er ikke til at tage fejl af. Det kristne islæt i historien er ganske tydeligt. Ikke blot er Victorias mor præst, og de bor på en præstegård, men et sagn om Maria og Martha fra det ny testamente, som var gode venner med Jesus, er også spundet ind og spiller en vigtig rolle i fortællingen.

Illustrationerne af Sussi Bech er gode og enkle, og er med til at fremhæve og visualisere nogle af bogens detaljer. Et absolut plus for fortællingen.

Det er ikke en bog, der gør et stort indtryk. Det er en god lille historie, der hurtig er glemt. Derfor en gennemsnitlig anmeldelse her fra - ikke de store højder eller faldgrubber, men en jævn underholdende præstation.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Anne Mejlhede: Victoria og den røde silkekåbe
Illustreret af Sussi Bech
Forlag: People'sPress/Phabel
Sider: 192
ISBN: 978-87-7055569-2