Flere nyheder

 
Litteratur
Bogen om Madicken

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bogen om Madicken
Ons. 4. mar. 2009



Nu kommer den samlede udgave af historierne om Madicken til højtlæsning, genlæsning og selv-læsning. Bogen er en nyoversættelse af "Madicken"-bøgerne, der tidligere er udgivet i Danmark under navnet "Grynet". Vi følger den elskelige, nysgerrige og fantasirige Madicken fra Junibakken på barndommens dagligdags eventyr.

Madicken, eller Stoltjomfruen Margareta Engstrøm, bor i det røde hus på Junibakken sammen med sin lillesøster Lisabet, sin mor og far og tjenestepigen Alva. Nabodrengen Abbe på 15 år bager sukkerkringler hele dagen, når han ikke spiller mundharmonika eller redder piger op af åen. Ham skal Madicken giftes med, når hun bliver stor, han ved det bare ikke endnu. Ved bogens begyndelse skal hun til at starte i skole, og så følger man hende gennem små historier henover året - til jul og helt indtil foråret bydes velkommen med majbålet. I alt 19 små fortællinger fra Madickens verden.

Og hvor er det dejligt at genlæse de søde og opfindsomme historier om Madicken. Sammen med sine børn kan man genopleve den skrækindjagende tur til Abbes baghave for at finde spøgelser og finde ud af, om hun er synsk. Eller man kan genkalde sig skuffelsen ved ikke at komme med på skoleudflugt, fordi Madicken har fået hjernerystelse ved at hoppe ned fra brændeskurets tag med en paraply, og mange andre begivenheder både de store og de små.

Madicken er 6 år og opfindsom, og hun går ikke ad vejen for noget! Hendes gå-på-mod og livslyst er typisk for Astrid Lindgrens bøger - og Madicken er et godt miks af Pippi og Emil; modig og trods sit store hjerte og de bedste intentioner kommer hun tit galt af sted. Lillesøsteren Lisabet er den trofaste væbner, der med stor beundring følger sin storesøster i tykt og tyndt på hendes mange eventyr: fra hun starter i skole, til en udflugt på taget, til lusekur og til lægen med en ært i næsen.

De varmeste anbefalinger af denne bog. Det er en klassiker, der bør op på boghylden ved siden af Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe og Ronja Røverdatter. Det er en hjertevarm fortælling om barndommens troskyldighed og eventyr fortalt med lune og kærlighed.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Astrid Lindgren: Bogen om Madicken
Forlag: Gyldendal
Sider: 400
ISBN: 9788702071870