Flere nyheder

 
Litteratur
Min første røde ordbog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Min første røde ordbog
Tir. 17. mar. 2009


En ordbog tilegnet børn fra 5-8 år i indskolingen eller til tosprogede børn, der skal have de første oplevelser med bogstaver og danske ord. Bogen er flot illustreret, og vil kunne bruges til mange timers underholdende indlæring. En god og pædagogisk introduktion til en verden af ordbøger.


Tidligere har Gyldendals røde ordbøger udgivet en engelsk ordbog til børn, også med de dejlige illustrationer af Jon Ranheimsætter. Her kommer deres første forsøg på at lave en nudansk ordbog for de alleryngste læsere. En ordbog, som kan være med til at stimulere indlæringen af læsning og stavning for børn i de mindste klasser.

Bogen er delt i to dele. Første del er selve ordbogen med i alt ca. 2.600 opslagsord. Til hvert ord er angivet dets eventuelle bøjning samt eksempler på ordets brug. Til mange af ordene er tilføjet forklarende illustrationer.

Den anden halvdel af bogen er med helsides illustrationer af temaer (34 i alt) som f.eks. "I skolegården", "Mit værelse", "På marken" m.fl. Til sidst er nogle sider med illustrationer af forskellige tillægsord, udsagnsord og forholdsord. Godt og pædagogisk lavet, selvom nogle af temaerne godt kunne være lavet en smule mere forklarende for børn, der først lige er kommet i gang med at læse - eksempelvis siderne med tid og tal, der ikke virker sammenhængende og logisk opbygget.

Opslag på for- og bagside er et 4-siders oplæg til kopiering og brug som spil f.eks. memory eller kortspil til at understøtte den positive indlæring. Der er også givet flere eksempler på, hvordan man kan bruge bogen til at 'lege med bogstaverne' sammen med børnene.

Alt i alt en forfriskende, lærerig og tiltalende bog til at støtte op om den første danskundervisning.

Kirsten Jakobsen og Katrine Vissing: Min første røde ordbog - Nudansk
Forlag: Gyldendal
Sider: 263
ISBN: 978-87-02-06473-5