Flere nyheder

 
Musik
terminal: Bring Forth the Few

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
terminal: Bring Forth the Few
Ons. 18. mar. 2009



"Bring Forth The Few" er titlen på terminals debutalbum. Det indeholder 11 numre af svingende kvalitet, men med en klar rød tråd af rå rocklyd fra 1990'erne. Det unge band mangler at finde sin egen musiske identitet - men den slags tager sin tid, og det ville pladeselskabet åbenbart ikke vente på.

Inspirationen fra 1990'erne er tydelig på terminals debutalbum Bring Forth The Few. Ikke bare fra den danske rockscene som f.eks. Dizzy Mizz Lizy og de første Kashmir-plader. Men også udenlandske inspirationskilder som britiske Radiohead og til tider amerikanske Nirvana. Der er en gennemført 90'er-stemning over de 11 sange, selvom terminal ligger temmelig langt under de nævnte bands, hvad angår både musik og tekst. Nogle gange fremstår det som en nostalgisk 90'er-lyd. Andre gange som upersonlige kopier fra perioden.

Det er forståeligt, at terminal har valgt at kalde deres debutalbum Bring Forth The Few. Det er nemlig sangen "The Few", som står stærkest blandt albummets 11 sange. Den har den mest iørefaldende melodi, den sikreste vokalpræstation, og det er også der, hvor lyden er bedst. Den mere stille sang "Constantly Ignoring" falder næsten udenfor resten af pladen med sin elektroniske lyd. De resterende 9 numre er ikke specielt godt produceret og lyder nærmest som demoer med lang vej frem til det endelige resultat. Det er ikke fordi et band som terminal skal have en fuldstændig poleret lyd, men det må godt lyde færdigt.

Der er dog ingen grund til at være bekymret for de tre musikere i starten af tyverne og deres unge band - som kun har et par år og en enkelt demo på cv'et. Og altså nu også et helt album. Ligesom inspirationen er krystalklar, er talentet det også. De kan både skrive, spille og synge - og med tiden skal de nok finde et signaturudtryk. De blev opdaget af Trechoma Records, da de spillede på amatørscenen til Open Air i Varde. For knap et år siden flyttede de fra hjembyen i Jylland til København for at skrive deres debutalbum. Og for godt et halvt år siden gik de i studiet for at indspille. Som hos de fleste andre musikere kræver det længere tids søgen efter musisk identitet via demo'er, ep'er og koncerter, som ikke er i talentkonkurrenceregi.

De tre fyre har haft meget travlt med at skrive, indspille og designe layout til debut cd'en. Næste gang vil det nok være en god idé at sætte tempoet ned og frembringe et mere helstøbt udtryk, som holder den samme kvalitet hele albummet igennem. Men hatten af for modet og optimismen til at sende et helt album på gaden allerede nu.

Ude på CD fra Trechoma Records