Flere nyheder

 
Litteratur
Vild med salater

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vild med salater
Ons. 18. mar. 2009

"Vild med salater" er kogebogen for både salatelskeren og salathaderen. Forfatteren Louisa Lorang påstår, at selv en, der hader salat, vil kunne finde en opskrift, der bare er et hit i bogen. Der er både nemme salater, de klassiske opskrifter såvel som salater, som virker så aparte og specielle, at man aldrig kunne have fundet på dem selv.

Klassisk, sødt, sjovt og syndigt
Opskrifterne er forsøgt delt op efter type. Der er simple opskrifter til de dage, hvor der ikke er meget tid. Klassiske opskrifter til de dage, hvor det bare skal være cæsarsalat, eller hvor man vil gøre lidt ud af det. Der er også sjove, syndige og søde salater, så der er opskrifter til enhver lejlighed og anledning samt ikke mindst til hvor meget tid, man har at gøre med.

Opslag efter tema
Indholdsfortegnelsen er noget rodet, men det lader sig gøre at læse den, og om ikke andet er opskrifterne opdelt i temaer, så det gælder mest af alt om at finde det rigtige kapitel. Bagerst i bogen er der et fint afsnit med "Fakta og fiduser", hvor der er en forklaring på, hvad de fleste af ingredienserne er for nogle, samt en beskrivelse af nogle af de redskaber, der bruges i bogen. Registeret bagerst i bogen er også forholdsvist nemt at bruge.

Lækre opskrifter og gode fif
Det bedste ved opskrifterne er næsten alle de tips til ændringer, udeladelser, overspringshandlinger mv., der følger med. Det er befriende, at man ikke behøver gå i panik, bare fordi man ikke bor ved siden af en indvandrergrønthandel, helsekostforretning eller andre specialbutikker, for man kan rent faktisk udskifte de ingredienser, der kan være svære at få fat i, med nogle andre, som kan fås i et almindeligt supermarked.

Alle opskrifterne er forklaret i et sprog, der er let at forstå. Det virker overskueligt at gå i gang med opskrifterne, og der gøres tydeligt opmærksom på det, hvis der i nogle opskrifter kræves trække- eller køletid.

Ukrukket hverdagskøkken?
På bogens bagside står der, at Louisa Lorang står for et ukrukket hverdagskøkken. Ud fra de flotte billeder af maden i bogen, virker opskrifterne mere egnede til fest end til hverdag, men sværhedsgraden og det tidsforbrug der skal til for at lave retterne gør, at opskrifterne sagtens kunne komme i brug på en hverdag, især fordi man ved flere af opskrifterne, kan springe over hvor gærdet er lavest.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Louisa Lorang: Vild med salater
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 192
ISBN: 9788711431658