Flere nyheder

 
Film
DVD: Nim og den hemmelige ø

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
DVD: Nim og den hemmelige ø
Fre. 27. mar. 2009



I denne familiefilm har vi fornøjelsen af en blændende Jodie Foster i rollen som neurotisk forfatter og charmøren Gerard Butler fra "PS: I Love You" og den talentfulde Abigail Breslin som far og datter. Det er en film om mod og fantasi - i en lille piges verden på en isoleret, hemmelig ø langt borte - og i en forfatters univers af helte og eventyr.

Nim er en 11-årig pige, der det meste af sit liv har levet på en isoleret ø i Stillehavet. Her bor hun sammen med sin far, der er havbiolog, og som er helt opslugt af studiet af nano-plankton. Nim lever et fantastisk enkelt og samtidig spændende liv på øen sammen med sine venner øglen Fred, pelikanen Galileo, søløven Selk og det øvrige, mangfoldige liv i og omkring øen og i hendes bøger. Lige indtil den dag, hendes ø bliver truet og hendes far er forsvundet på havet. Nim søger hjælp hos sin helt - forfatteren Alexandra.

Filmens ubetingede stjerne er Jodie Foster som den neurotiske og frygtsomme eventyrforfatter Alexandra Rover, der lever sit liv som den absolutte modsætning til sine bøgers fantastiske helt Alex Rover. Det er en fortælling om mod og helte. Om hvordan man kan finde udfordringer i både det store og det små - uanset om det er at klatre op på toppen af en vulkan og kikke ned i den, eller det er at dreje håndtaget på fordøren ud til verden for at hente posten i postkassen.

Beskrivelsen af forfatteren Alexandra, der har behov for, at alt er på sin rette plads, som har et sygeligt forhold til hånddesinfektionsmiddel og som ikke har været udenfor sin egen dør i 16 uger, er meget underholdende. Den store modsætning til hende er hendes egen boghelt Alex Rover, der altid slipper godt fra de vildeste eventyr. Og Alex Rover viser sig at være mere end en person, Alexandra blot skriver om i en bog..

Filmens morale; at man skal turde være helten i sit eget liv - i sin egen historie - er absolut til at tage og føle på, men det gør ikke filmen mindre anbefalelsesværdig. Det er en sød og hyggelig film for hele familien, for alle fra 7 til 100 år.

Ekstramaterialet har mini-dokumentarer om Nims dyr og om, hvordan de er trænet til filmen, samt interviews med Abigail om rollen som Nim og om arbejdet på vand - og så selvfølgelig de obligatoriske slettede scener og kommenterede klip. Meget interessant, men lidt af magien forsvinder også.

Foto: Sandrew Metronome Distribution

Ude på DVD fra Sandrew Metronome

Se film-info