Flere nyheder

 
Litteratur
Begå dig godt

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Begå dig godt
Fre. 27. mar. 2009

"
Begå dig godt" er en meget praktisk orienteret bog, der tager hånd om alle aspekter af det professionelle møde - før, under og efter - og fungerer fint som håndbog til sælgere og andre, der har brug for at kunne give et godt indtryk og at skabe succesfulde relationer til forretningsforbindelser og beslutningstagere.

Bogen er skrevet af Stephanie Palmer, som er virksomhedskonsulent, og som i sit tidligere job som en af direktørerne i MGM-studierne har været med til over 3000 salgsmøder, hvor bl.a. forfattere og producere forsøgte at overtale hende til at købe netop deres ideer.

Sine erfaringer herfra har hun opsamlet til denne bog om at sælge sig selv og sine ideer.

Indledningsvis beskriver hun, hvordan man kommer på god bølgelængde med de deltagende personer på mødet, og hun giver nogle metoder til at vække tillid og fremstå sympatisk. Disse - bestemt ikke uvæsentlige elementer - er grundlæggende for at personlige relationer ikke risikerer at spænde ben for præsentationen af den fantastiske idé, man ønsker at sælge. Man er jo meget mere interesseret i at lytte til en person, man finder sympatisk.

I bogen bruger hun i høj grad sin erfaring fra Hollywood-verdenen og inddrager begreber herfra. Hun fortæller eksempelvis, hvordan man med titler, teasere og trailere kan fange køberens interesse for sit projekt, hvad enten man ønsker at sælge en film til et biograf-publikum, et nyt produkt til indkøbschefen, eller en forretningsplan til bankrådgiveren. Hun giver gode råd til, hvordan man får succes med at skabe relationer gennem netværk, og hvordan man der igennem kan skaffe sig de rigtige møder med de rigtige mennesker. Og ikke mindst gode råd til, hvordan mødet skal forberedes, de 5 faser et typisk møde gennemgår, som man skal forberede sig på, og hvordan der skal afsluttes og følges op på mødet.

Målet for bogen er at give læseren en række håndgribelige redskaber til at blive "good in a room" - et udtryk, der refererer til folk der er gode til at forelægge ting på møder. Bogen sigter mod at give læseren en forståelse af alle de aspekter af denne type møder, der vil have indflydelse på, om man får succes med mødet eller ej.

Og der er rigtig mange brugbare og håndgribelige metoder og eksempler igennem hele bogen. Det er en bog, som for en person, der ikke er decideret "mødehaj", vil kunne gøre en stor forskel her og nu. Selvom det naturligvis også kræver masser af øvelse at begå sig godt i møde-situationer, vil denne bog være et godt sted at starte.

Det er en bog med et professionelt sigte, men der er også mange aspekter, man vil kunne anvende når man første gang møder svigermor, eller i andre sociale situationer, hvor man ønsker at skabe et godt indtryk.

Bogen er let at gå til, og forfatteren er god til at tage læseren ved hånden, så man efter en grundig gennemlæsning er godt klædt på til mødet med koncern-direktøren. Eller svigermor...

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Stephanie Palmer: Begå dig godt
Forlag: Børsens forlag
Sider: 299
ISBN: 978-87-7664-420-8