Flere nyheder

 
Litteratur
Andre Spiderwickfortællinger II

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Andre Spiderwickfortællinger II
Man. 30. mar. 2009


Denne bog er efterfølgeren til "Nøkkens sang" og dermed nummer to i den planlagte trilogi, der er blevet skabt som en slags sidehistorie til de oprindelige Spiderwick-bøger. I disse Spiderwick-fortællinger er hovedpersonerne Nick og Laurie, som har fået til opgave at hjælpe Nøkken med at finde sine søstre, men ender med et kæmpeproblem.

I Mangrovedalen, hvor Nick bor med sin far, storebror Jules, stedsøster Laurie og stedmor Charlene er kæmperne begyndt at vågne. De ved ikke, hvorfor de vågner, men det giver en masse problemer, dels slås de indbyrdes over territorierne, dels ødelægger de folks huse.

Klat-øje Jack er opsat på, at Nick og Laurie skal lære at slå kæmper ihjel, men da han vil vise dem, hvordan de skal gøre, kommer han selv alvorligt til skade. Nick finder på, at de kan spørge havfruerne om hjælp, da deres sang måske kan lokke alle kæmperne ud i vandet, hvor de ikke kan brænde noget af. Havfruerne vil dog ikke hjælpe uden at få noget for det, og prisen er en fisk, de aldrig har set før. Indtil børnene får fremskaffet den, tager havfruerne Jules som gidsel, men hvor skaffer man lige en fisk, som havfruerne ikke kender?

Nick og Laurie får hjælp af Jules kæreste, Cindy, men samtidig kommer alle børnene i så stor konflikt med deres forældre, at det er svært at se, hvordan det nogen sinde skal løse sig igen.

I bogen kommer børnene ud over kæmper og havfruer også i clinch med en sandburre, men hvem er gode og hvem er onde i det her foretagende og kan man overhovedet stole på nogen?

Bogen er for piger og drenge på 7-12 år. Der er lavet et helt univers på Internettet på Spiderwicks hjemmeside, men for at kunne bruge det, kræver det, at man er forholdsvis habil til engelsk eller kan få hjælp til at oversætte teksten.

Ud over at genren er fantasy, handler bogen også indirekte om tab og om nye familiebånd, idet Nicks mor er død, og han nu skal finde ud af det med faderens nye kone og dennes datter, som er rykket ind på Nicks værelse, mens Nick har måttet flytte ind til sin bror, Jules.

Universet er godt beskrevet, selvom vægten er lagt på forholdet mellem Nick og Laurie og ikke så meget på fantasy-delen af fortællingen. Plottet er desuden godt udtænkt, og man efterlades med et interessant spørgsmål: Gjorde løsningen på problemet i virkeligheden bare det hele endnu værre?

Det er dog en mangel, at der i denne ugivelse ikke er noget resumé af handlingen fra den første bog. Bogen kan godt læses som en særskilt fortælling, men hele baggrundshistorien, som man får i Nøkkens sang, mangler, selv om man ud fra historien kan gætte sig til det meste af den.


Tony DiTerlizzy og Holly Black: Andre Spiderwickfortællinger - Et kæmpeproblem
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 192
ISBN: 9788702073737