Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Tang, torsk & tipi
Efterårsferie på Cirkusmuseet
Efterårsferie på Kunsten
 
Musik
Mirja Klippel på turné
 
Udstilling
Vejret Rundt i Rundetaarn
Drømmen om ligusterhækken
 
Film
Venom
Vildheks
 
Diverse
NGO leder omfavner Danmark
Halloween i Tivoli
Efterår på Falkonergården
Efterårsferie på Bakken

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Drømmen om ligusterhækken

kilde: KultuNaut
Ons. 13. maj 2009I Kine Ravns nye udstilling i SPARK Galleri 15. maj - 16. juni "Drømmen om ligusterhækken", er parforholdet blevet inficeret med en ond sygdom, der sløver og fordærver de involveredes tanker, følelser og handleevne. Udstillingen tematiserer således kærligheden i en ny form, der ligger langt fra den romantiske kærlighed, som vi ofte ser eksponeret i de populistiske medier med lyserøde hjerter og sukkersøde floskler.

Bag ligusterhækken
Den form for kærlighed Kine Ravn sætter fokus på med sin aktuelle udstilling, er den, der er tilbage når forelskelsen er udtørret og blodet koaguleret. Den form for kærlighed, vi finder bag ligusterhækken, hvor en snigende forskrækkelse for normdivergerende seksuelle udskejelser, sætter dagsordenen. Og hvor mennesket er forvandlet til en tam kænguru med achillesseneinflammation, ude af stand til at hoppe.

En varieret udtryksform
Kine Ravn har evnen til hele tiden at genopfinde sit kunstneriske udtryk, så kunsten aldrig bliver monoton. På samme tid formår hun at forblive tro mod sin grundidé: Kønnet, seksualiteten, identiteten og kærligheden.

Kine Ravn debuterede i 90'erne med fotografi som sin kunstneriske udtryksform. Det var opdagelsen af fotografiet som terapeutisk redskab, der fangede hendes fulde opmærksomhed. Hun producerede i denne periode en række iscenesatte selvportrætter og holdt sig inden for rammerne af et autovoyeuristisk tema. Selvet var stadig et centralt omdrejningspunkt, da hun senere begyndte at eksperimentere med grovkornede, rå snapshot-fotografier, optaget med pocket-kamera, hvor filmkornene var en del af æstetikken. Derudover har hun arbejdet med mellemformatkameraets muligheder og mennesket i det iscenesatte rum. Disse værkers blanke perfekthed og meterstore formater skaber klare former og motiver, så indholdet går rent ind hos beskueren.

Med den aktuelle udstilling, sprænger Kine Ravn endnu engang nyt land: På baggrunde af fotografiske kulisser, fremtræder digitale omrids af mennesker med forskellige relationer (sexuelle eller familiære) i interaktion med både hinanden, kunstneren og beskueren.

Kine Ravn er uddannet ved Kunsthögskolan I Malmö, (MFA) og har foruden i Danmark haft udstillinger i blandt andet Australien, Norge, Skotland og Sverige.

Læs mere på. www.spark-art.dk

Tid og sted
SPARK galleri
Jægersborggade 48
2200 København N

15. maj - 16.juni.
Fernisering fredag 15/5 kl. 18 - 22

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen