Flere nyheder

 
Udstilling
Drømmen om ligusterhækken

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Drømmen om ligusterhækken
Ons. 13. maj 2009
kilde: KultuNaut



I Kine Ravns nye udstilling i SPARK Galleri 15. maj - 16. juni "Drømmen om ligusterhækken", er parforholdet blevet inficeret med en ond sygdom, der sløver og fordærver de involveredes tanker, følelser og handleevne. Udstillingen tematiserer således kærligheden i en ny form, der ligger langt fra den romantiske kærlighed, som vi ofte ser eksponeret i de populistiske medier med lyserøde hjerter og sukkersøde floskler.

Bag ligusterhækken
Den form for kærlighed Kine Ravn sætter fokus på med sin aktuelle udstilling, er den, der er tilbage når forelskelsen er udtørret og blodet koaguleret. Den form for kærlighed, vi finder bag ligusterhækken, hvor en snigende forskrækkelse for normdivergerende seksuelle udskejelser, sætter dagsordenen. Og hvor mennesket er forvandlet til en tam kænguru med achillesseneinflammation, ude af stand til at hoppe.

En varieret udtryksform
Kine Ravn har evnen til hele tiden at genopfinde sit kunstneriske udtryk, så kunsten aldrig bliver monoton. På samme tid formår hun at forblive tro mod sin grundidé: Kønnet, seksualiteten, identiteten og kærligheden.

Kine Ravn debuterede i 90'erne med fotografi som sin kunstneriske udtryksform. Det var opdagelsen af fotografiet som terapeutisk redskab, der fangede hendes fulde opmærksomhed. Hun producerede i denne periode en række iscenesatte selvportrætter og holdt sig inden for rammerne af et autovoyeuristisk tema. Selvet var stadig et centralt omdrejningspunkt, da hun senere begyndte at eksperimentere med grovkornede, rå snapshot-fotografier, optaget med pocket-kamera, hvor filmkornene var en del af æstetikken. Derudover har hun arbejdet med mellemformatkameraets muligheder og mennesket i det iscenesatte rum. Disse værkers blanke perfekthed og meterstore formater skaber klare former og motiver, så indholdet går rent ind hos beskueren.

Med den aktuelle udstilling, sprænger Kine Ravn endnu engang nyt land: På baggrunde af fotografiske kulisser, fremtræder digitale omrids af mennesker med forskellige relationer (sexuelle eller familiære) i interaktion med både hinanden, kunstneren og beskueren.

Kine Ravn er uddannet ved Kunsthögskolan I Malmö, (MFA) og har foruden i Danmark haft udstillinger i blandt andet Australien, Norge, Skotland og Sverige.

Læs mere på. www.spark-art.dk

Tid og sted
SPARK galleri
Jægersborggade 48
2200 København N

15. maj - 16.juni.
Fernisering fredag 15/5 kl. 18 - 22