Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Klassisk musik
Cecilia Bartoli i Århus
 
Musik
Den sidste rest sommerferiestemning
 
Teater
Besøget
Sommerballet 2014: Gravity
 
Udstilling
På vandretur med Olafur
Rundkant i Rundetaarn
 
Film
Teenager i provinsen
En grum fortælling
Sex, dåselatter og video
Lidt for meget ahornsirup
Pinlig nostalgi-action
Amazonia
3D-dans
Letbenet magi
Hercules
Bedøvende, bizart filmshow
Det andet liv
2.700 km. dannelsesrejse
Twin Peaks: The Entire Mystery
 
Litteratur
Antik og loppefund
Forhud
Eventyret om lille Ida og den sorte menneskeæder
Brdr. Grimms eventyr
 
Diverse
Flying Superkids til Aarhus
Overnat i Knuthenborg Safaripark

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Cecilia Bartoli i Århus

Søn. 17. maj 2009


De er næppe færdige med at klappe i Århus endnu. Den romerske mezzosopran Cecilia Bartoli tog byen med storm, da hun og Orchestra La Scintilla lagde vejen forbi smilets by. Hendes utrolige stemme og følelsesladede optræden fik hurtigt publikum op af stolene. Bartoli er en særegen kunstner, der behersker sit stemmebånd til det alleryderste.

Der findes ingen som Cecilia Bartoli. Hendes stemme er trods prædikatet mezzosopran uhyre omfangsrig og nuanceret. Det er, som om hver eneste muskel i hendes krop er på arbejde, når hun synger, og overskuddet i hendes sceniske fremførelse er uden sidestykke. Hun har lagt stemme til meget siden debuten i 1987, men hendes valg i de senere år er faldet på det klassiske repertoires mere ukendte og oversete komponister. Hendes udgivelser med værker af Vivaldi og den både berygtede og berømte Salieri er af meget høj karat. Just nu gælder det 1800-tallets superstjerne og femme fatale Maria Malibran. Man må sige, at Bartoli forstår at udfordre sig selv og sit publikum, og det har vist sig at være en stor succes. Med Bartoli i spidsen kan det næppe heller blive andet.

I Århus var Bartoli ledsaget af Orchestra la Scintilla, der åbnede koncerten med M. P. V. Garcías ouverture fra operaen La figlia dell'aria fra 1826. Så var scenen sat til Bartoli, der entrerede podiet i hvid kjole. 1800-tallet, specielt første halvdel, som med visse forskydelser rubriceres under romantikken, udgjorde aftenens program. Undervejs fortrak Bartoli for at give plads til Orchestra La Scintilla. Denne vekselvirkning fungerede godt. Bartoli nåede fra første sekund ud over scenekanten, og hele hendes væsen fyldte bogstaveligtalt Symfonisk Sal, der var så godt som udsolgt. Hendes særegne måde at intonere og frasere på skaber en klar og tydelig artikulation, der er af en noget nær fuldkommen perfektion. Bartoli forlod scenen før pausen til stående ovationer.

I anden halvdel kom Bartoli på scenen iført knaldrød kjole, og det var da også kærligheden, der var i højsædet i cantoen "Bel raggio Lusinghier..", hvor Semiramide afventer sin elsker med ømme ord. Afslutningsvis - inden Bartoli blev klappet frem til et par encores - afleverede Bartoli Maria Malibrans "Rataplan", så salen brød ud i så voldsomme klapsalver, at Ada Pesch (lederen af Orchestra La Scintilla) for et kort øjeblik måtte holde sig for øret.

Bartoli viste med koncerten i Århus Musikhus, at hun ikke bare høre hjemme blandt de allerbedste, men at hun er i en klasse for sig. Orchestra La Scintilla matcher Bartoli særdeles godt, og alt i alt var koncerten en manifestation af deres indiskutable talent.

Foto: PR-foto

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen