Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Klassisk musik
Cecilia Bartoli i Århus
 
Musik
Absurd, obskurt, obskønt
 
Teater
Skuddrama med hukommelsestab
Liv i de gamle krykhusarer
Husdyr på slap line
Stadig aktuel efter 30 år
En ny Patrick Swayze er født
 
Udstilling
Koloristerne i Rundetaarn
 
Film
Orwell møder Twilight
Samba
Fassbinder foran kameraet
Løgnens anatomi
Livet under overfladen
Store muskelbiler buldrer mest
Mommy
Skandinavisk ordnet vildskab
Får-udsigelig fridag
Into the Woods
Sød sci-fi for de mindste
Dr. Kings lange vandring
Insurgent
Teenageliv og katolicisme
Tilbage til Marigold Hotel
 
Litteratur
Gennem den kulsorte sky
Den gamle mand og hvalen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Cecilia Bartoli i Århus

Søn. 17. maj 2009


De er næppe færdige med at klappe i Århus endnu. Den romerske mezzosopran Cecilia Bartoli tog byen med storm, da hun og Orchestra La Scintilla lagde vejen forbi smilets by. Hendes utrolige stemme og følelsesladede optræden fik hurtigt publikum op af stolene. Bartoli er en særegen kunstner, der behersker sit stemmebånd til det alleryderste.

Der findes ingen som Cecilia Bartoli. Hendes stemme er trods prædikatet mezzosopran uhyre omfangsrig og nuanceret. Det er, som om hver eneste muskel i hendes krop er på arbejde, når hun synger, og overskuddet i hendes sceniske fremførelse er uden sidestykke. Hun har lagt stemme til meget siden debuten i 1987, men hendes valg i de senere år er faldet på det klassiske repertoires mere ukendte og oversete komponister. Hendes udgivelser med værker af Vivaldi og den både berygtede og berømte Salieri er af meget høj karat. Just nu gælder det 1800-tallets superstjerne og femme fatale Maria Malibran. Man må sige, at Bartoli forstår at udfordre sig selv og sit publikum, og det har vist sig at være en stor succes. Med Bartoli i spidsen kan det næppe heller blive andet.

I Århus var Bartoli ledsaget af Orchestra la Scintilla, der åbnede koncerten med M. P. V. Garcías ouverture fra operaen La figlia dell'aria fra 1826. Så var scenen sat til Bartoli, der entrerede podiet i hvid kjole. 1800-tallet, specielt første halvdel, som med visse forskydelser rubriceres under romantikken, udgjorde aftenens program. Undervejs fortrak Bartoli for at give plads til Orchestra La Scintilla. Denne vekselvirkning fungerede godt. Bartoli nåede fra første sekund ud over scenekanten, og hele hendes væsen fyldte bogstaveligtalt Symfonisk Sal, der var så godt som udsolgt. Hendes særegne måde at intonere og frasere på skaber en klar og tydelig artikulation, der er af en noget nær fuldkommen perfektion. Bartoli forlod scenen før pausen til stående ovationer.

I anden halvdel kom Bartoli på scenen iført knaldrød kjole, og det var da også kærligheden, der var i højsædet i cantoen "Bel raggio Lusinghier..", hvor Semiramide afventer sin elsker med ømme ord. Afslutningsvis - inden Bartoli blev klappet frem til et par encores - afleverede Bartoli Maria Malibrans "Rataplan", så salen brød ud i så voldsomme klapsalver, at Ada Pesch (lederen af Orchestra La Scintilla) for et kort øjeblik måtte holde sig for øret.

Bartoli viste med koncerten i Århus Musikhus, at hun ikke bare høre hjemme blandt de allerbedste, men at hun er i en klasse for sig. Orchestra La Scintilla matcher Bartoli særdeles godt, og alt i alt var koncerten en manifestation af deres indiskutable talent.

Foto: PR-foto

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen