Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Zirkus Barnly
 
Klassisk musik
Copenhagen Summer Festival
Roberto Alagna i Århus
 
Musik
Navne klar til CSF 2018
COPENHELL 2018
 
Teater
Frederikssund Vikingespil
Forever Young
New York City Ballet til Tivoli
 
Udstilling
IDEA - Design Supermarked
 
Film
Love, Simon
Ocean's 8
I Syrien
Adrift
Den Skyldige
 
Diverse
Sankthansaften i Tivoli
Find dit sankthansbål
Smag på verden i Aarhus

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Roberto Alagna i Århus

Tir. 19. maj 2009


Roberto Alagna kæmpede bravt med repertoiret søndag eftermiddag i Musikhuset Århus, men det var først ved afslutningen, at han tilkæmpede sig de sidste to stjerner; Alagna viste courage og spontanitet, da han brød ud i en afslutningssang kun ledsaget af Jes Jensen på pauke. En smuk afslutning på en stjernebesat operaweekend i smilets by.

Roberto Alagna er kendt for lidt af hvert. Man fornemmer også straks glimtet i øjet, når den lille, charmerende, franske tenor indtager scenen. Han har sammen med sin kone, den rumænske sopran Angela Gheorghiu, før optrådt i Århus som Rodolfo i Puccinis opera La Bohème i 2003. Alagna er uden tvivl en mastodont i operasammenhænge, så Alagna-koncerten var noget af en knaldperle at afslutte en operaweekend i Århus med, der startede forrygende med Bartoli om fredagen, Bo Skovhus om lørdagen, og altså Alagna om søndagen.

Ved første øjekast virkede programmet en anelse usammenhængende, og efter sigende havde det også voldt en del problemer at sammensætte. Men da først Århus Symfoniorkester og dirigent Bellincampi havde taget hul på eftermiddagen med ouverture af Hecter Berlioz, så var vejen banet for Alagna og hans imponerende sangtalent. Manden er stadig på toppen. De to arier fra Gounods Romeo og Julie, der afsluttede første sæt, var sunget med den elan og længsel, Alagna mestrer så godt. Andet sæt bød på en velspillet udgave af Preludio sinfonico af Puccini. De tre arier af Ruggero Leoncavallo viste en Alagna i topform. Men det var først ved vejs ende, at Alagna virkelig spændte buen til det yderste. Efter fire ekstranumre gik han ned til Jes Jensen på pauke, og efter en kort instruktion lød en svagt buldrende tromme, hvorefter Alagna - stadig stående bagerst i orkestret - på imponerende vis sang en arie, der øjensynligt ikke var planlagt. Dermed fik han denne anmelder overbevist om sin styrke på scenen og om sin stemmes dynamiske kraft, der ømt og insisterende kan bevæge en hel sal.

Giordano Bellincampi leverede en flot præstation sammen med de øvrige medvirkende, og hans temperament og schwung var fra første færd intakt - Alagna var omgivet en særdeles værdig kulisse. Der er ingen tvivl om, at samarbejdet mellem Den Jyske Operas Kor, Århus Symfoniorkester og Herning Kirkes Drengekor virkelig skaber rammer for en international musikscene i Århus. Tilløbet er taget for nogle år siden, men denne weekend er den foreløbige kulmination på klassisk musik i Århus. Alt i alt en vidunderlig koncert, der skaber forventninger om flere oplevelser i Århus; ikke mindst publikums bifald synes at bifalde denne tanke.

Foto: Simon Fowler, EMI

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Sct. Hans aften
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen
asd asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

asd dsad

dasasd