Flere nyheder

 
Litteratur
Skyggens lærling: Løsepenge

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Skyggens lærling: Løsepenge
Ons. 27. maj 2009



John Flanagan har formået endnu engang at skrive en spændingsmættet, actionfyldt fortælling for børn og unge om rangerlærlingen Will. I det feudale middelalderunivers Araluen er Will under oplæring som ranger. I dette comeback for serien følger vi hans farefulde rejse på en mission med hans mester under sydligere himmelstrøg.

Det er svært at skrive lange serier, der fortsat kan fastholde spændingen og udvikle historierne. Umiddelbart var jeg kritisk, da jeg startede på 7. del af Skyggens lærling - særligt da den ikke udspiller sig som en efterfølger til bind 5. og 6., hvor Will netop er blevet færdigudlært ranger, men derimod foregår tidsmæssigt mellem bind 4. og 5., i det sidste år af Wills læretid som ranger. Alligevel er det lykkedes forfatteren - jeg vil betragte bind 7 som et lille comeback efter et lidt sløjt 6. bind. Mens vi fortsat venter på en afklaring om en kommende film, så kan seriens 7. bind sagtens tåle at blive føjet til samlingen.

Denne gang tager Will os med på mission til landområderne syd for Araluen - meget lig ørkenområderne i det nordlige Afrika. Skandiernes leder Erak er blevet taget som gidsel under et plyndringstogt mod ørkenlandet Arrida. Eraks næstkommanderende beder araluanerne om hjælp - og en delegation bestående af Will og hans mester Halt, rangeren Gilan, prinsesse Casandra, Wills gode ven krigerlærlingen Horace og 30 velbevæbnede skandiske krigere tager af sted for at forhandle Erak fri. Men ørkenlandet er relativt ukendt territorium for rangerne og meget anderledes end det kolde nord for de skandiske mænd. Der er vilde ørkenstorme, anderledes skikke og krigeriske ørkenstammer. I en voldsom sandstorm forsvinder Will elskede hest Tug, og vennerne må skilles. Hver for sig prøves de af et utal af farer, førend de til slut skal igennem et opgør mod ørkenstammen De Blåslørede - også kendt som Guds Glemte Stamme.

Endnu en god anbefaling af en god bog i en god serie, hvor man kun spændt kan vente på fortsættelserne (bog 8 + 9 skulle være undervejs). På bøgernes hjemmeside kan man (på engelsk) læse mere om serien, se illustrative kort over landene og følge med i nyhederne om serien fra forfatterens hånd.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

John Flanagan: Løsepenge - Skyggens lærling bind 7
Forlag: Borgen
Sider: 527
ISBN: 978-87-21-03489-4