Flere nyheder

 
Litteratur
Frank Esmann: Døden indhenter jer

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Frank Esmann: Døden indhenter jer
Tir. 14. jul. 2009

Frank Esmann har begået en superaktuel og ganske udmærket spændingsroman. Han trækker på sin store viden om politik og internationale forhold og får skabt et miljø hvor man bliver i tvivl om hvad der er fakta og fiktion. Det eneste bogen kan klandres for er, at historien er for kort og har en lidt stereotyp handling og persongalleri.

USA har bombet et syrisk atomanlæg og dermed sat en effektiv stopper for Syriens
ambitioner på atområdet. Dette skal hævnes, og med baggrund i muhammedkrisen skal Danmark være skueplads for hævnaktionen. Dette bliver muligt, da der skal holdes en stort anlagt fredskonference i København. Til formålet har den syriske efterretningstjeneste vha. afpresning rekrutteret en ung muslimsk kvinde.
Sektion 2, en hemmelig afdeling af det
danske efterretningsvæsen med oberst Blixen som frontfigur, opfanger at der er noget i
gære og forfølger sporet i både Syrien og Danmark. Det er et kapløb mellem Blixen og
syrerne.

Døden indhenter jer er første del af en trilogi med Oberst Blixen og Sektion 2 som hovedpersoner. Sektion 2 er en afdeling med vidtgående beføjelser. Det er stort set den
danske udgave af James Bonds MI6, men dog holdt på et så tilpas realistisk niveau, at sektion 2 måske kunne eksistere i virkeligheden. Oberst Blixen har også et James Bond-anstrøg, men heller ikke mere end at han kunne befinde sig i den virkelige verden.

Resten af romanens figurer er noget stereotype, Frank Esmann bruger mange sider på at nuancere de væsentligste personer, men
dette udbygger blot de passer ind i de fordomskasser man har på muslimer, politikere med flere. Historien kunne nok løftes lidt med et mere nuanceret persongalleri, men det er
til at leve med, da det giver historien lidt kulør.

Fortællingens platform er det den aktuelle internationale dagsorden hvor nøgleordet er
terrorisme vævet sammen med konsekvenserne af invasionen af Irak. Dette setup fungerer ganske udmærket, men er ikke just nyskabende og historien skrider fremad uden store overraskelser.

Døden indhenter jer er en bog der fænger, men ikke på et niveau hvor man bliver så opslugt at det medfører mindre nattesøvn. Er den først læst, er der dog appetit på de to følgende romaner i serien nu da scenen er sat for Sektion 2 og Oberst Blixen.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Frank Esmann: Døden indhenter jer
Forlag: Forum
Sider: 320 sider
ISBN 978-87-5533422-9